10 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Citroen C3 Aircross C-Series

38.336 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2021)

H Citroen λανσάρει μια νέα ειδική έκδοση του C3 Aircross με την ονομασία C-Series, η οποία ξεχωρίζει για το design της, τον πλούσιο εξοπλισμό και την τιμή, ανεβάζοντας έτσι την χρηματιστηριακή του αξία στην αγορά των compact SUV.


Μετά την επετειακή έκδοση «Origins» για τα 100 χρόνια της, η Citroen συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με άλλη μια ειδική έκδοση για το compact SUV της, το C3 Aircross. H έκδοση αυτή με την ονομασία «C-Series», ξεχωρίζει στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου σε αισθητικό επίπεδο, ενώ διατίθεται με πλούσιο εξοπλισμό και ελκυστική τιμή. To «C» από το «Comfort» στην ονομασία «C-Series» αντανακλά την απαράμιλλη άνεση που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της μάρκας συνολικά, ενώ αντίστοιχες εκδόσεις θα υπάρξουν και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Citroen μέσα στο 2021. Εμείς γνωρίζουμε το C3 Aircross C-Series με τον 1,2 λίτρων PureTech κινητήρα το οποίο προσφέρεται στην τιμή των 17.500 ευρώ μετά από προωθητική ενέργεια. 

Εμφάνιση: Ακόμα πιο ξεχωριστό
Αισθητικά αυτή η έκδοση του C3 Aircross ξεχωρίζει από τους χρωματικούς της συνδυασμούς και τη διχρωμία της οροφής. Αρχικά, συνδυάζει την μαύρη οροφή Bi-Tone με 3 χρώματα αμαξώματος (Artense Grey, Platinium Grey και Natural White), ενώ με λευκή οροφή το αμάξωμα έχει το μαύρο Perla Nera χρώμα. Φυσικά, ανεξάρτητα με το χρώμα που θα επιλεχθεί, η έκδοση C-Series διαθέτει επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία όπως τα σκούρα κόκκινα πλαίσια στους προβολείς, τους αντίστοιχου χρώματος εξωτερικούς καθρέφτες, τα λογότυπα της έκδοσης στις εμπρός πόρτες, τις ζάντες αλουμινίου Matrix των 16 ιντσών και τα φιμέ κρύσταλλα για τα πίσω παράθυρα. Ο crossover χαρακτήρας του C3 Αircross και στην έκδοση C-Series τονίζεται από το αυξημένο ύψος του από το έδαφος, τα μαύρα προστατευτικά σε θόλους και προφυλακτήρες και τις ράγες οροφής. 

Εσωτερικό-Χώροι: Μικρές «πινελιές», ξανά ευχάριστο και πρακτικό
Στο εσωτερικό της έκδοσης C-Series του C3 Aircross δεν συναντάμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις. Το «μάτι» πέφτει στις κόκκινες οριζόντιες γραμμές των καθισμάτων και τα λογότυπα C-Series εκεί και εσωτερικά στα μασπιέ. Αυτά είναι και τα μοναδικά στοιχεία που διαφοροποιούν την έκδοση αυτή του C3 Aircross, οπτικά τουλάχιστον, γιατί κατά τα άλλα η έκδοση αυτή προσφέρει και πλούσιο εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, διαθέτει το σύστημα Multimedia Citroën Connect Radio με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και ψηφιακό δέκτη DAB με 6 ηχεία, αυτόματο κλιματισμό και άλλα στοιχεία άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης, όπως προσαρμοζόμενο Cruise Control, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων του Κ.Ο.Κ., Hill assist κ.α.. Από εκεί και πέρα, το ταμπλό δεν φέρει καμία διαφορά με τις υπόλοιπες εκδόσεις παραμένοντας σύγχρονο και ευχάριστο αισθητικά, αλλά και καλό ποιοτικά παρά τα σκληρά πλαστικά που το καλύπτουν, ενώ βεβαίως και σε αυτή την έκδοση τα άνετα καθίσματα, οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές και η πρακτικότητά του, παραμένουν τα δυνατά «εσωτερικά» του χαρτιά. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
OPEL