5 φωτογραφίες »

H Octavia διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ταμπλό με χρήση μαλακού υλικού στο πάνω μέρος του και προσεκτική επιλογή υλικών ακόμα και στις λεπτομέρειες.

Eσωτερικό: Στιβαρή, ποιοτική κατασκευή, με hi-tech στοιχεία

238.997 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

Για ακόμη μια φορά η Skoda μας αποδεικνύει πως δίνει μεγάλη σημασία στην απτή ποιότητα των μοντέλων της, τα οποία βάζουν δύσκολα στο εσωτερικό του ομίλου… Οκ η Octavia δεν έγινε ακόμα Passat (άλλωστε υπάρχει και ένα χάσμα στην τιμή), ωστόσο διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ταμπλό με χρήση μαλακού υλικού στο πάνω μέρος του και προσεκτική επιλογή υλικών ακόμα και στις λεπτομέρειες, όπως π.χ. τα διάφορα μπουτόν και τα φώτα αφής στη πλαφονιέρα. Η συναρμογή είναι πολύ καλή, ενώ και το φινίρισμα της καμπίνας φροντίζει να επιβεβαιώσει το upgrade του τσέχικου μοντέλου, με εξέχων σημείο τη μεταλλική φάσα που εκτείνεται από τις πόρτες και σε όλο το ταμπλό.

Εντελώς νέα είναι η διάταξη στο ταμπλό, όσο και οι τεχνολογίες με τις οποίες εφοδιάζεται το μοντέλο που λανσάρουν την... τελευταία λέξη της μόδας των Τσέχων. Πλήρως ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων, νέο τιμόνι με δύο ακτίνες και πληθώρα από μπουτόν, που βελτιώνουν την εργονομία, τραβούν μεταξύ άλλων την προσοχή. Εντούτοις, οι προβολείς πέφτουν στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, εκεί όπου βρίσκεται μια μεγάλη «αιωρούμενη» οθόνη αφής από 8,25 έως και 10 ιντσών για το σύστημα infotainment, το οποίο θέλει χρόνο εξοικείωσης. Κάτω από αυτή, θα συναντήσουμε τα μπουτόν για τα διάφορα υπομενού του infotainment και τους αεραγωγούς, σε διάταξη εμπνευσμένη από την σχεδίαση της γρίλιας στο εμπρός μέρος. 

Από εκεί και έπειτα, τις εντυπώσεις κλέβει το Virtual Cockpit της πλούσιας έκδοσης Style με οθόνη 10 ιντσών και τα νέα εργονομικά καθίσματα με μεγαλύτερη στήριξη μέσης και λειτουργία μασάζ. Μαζί με αυτά πρεμιέρα κάνουν τα συστήματα υποβοήθησης, όπως τα Collision Avoidance Assist και Exit Warning, ενώ φυσικά από τη βασική έκδοση θα συναντήσουμε τη λειτουργία αυτόνομης πέδησης. 

Χώροι: Εξαιρετική ευρυχωρία με πολλές πρακτικές λύσεις
Η Octavia είναι συνυφασμένη με την ευρυχωρία και τον οικογενειακό χαρακτήρα κάτι που συνεχίζει να υφίσταται και στην τέταρτη γενιά της. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.686 χλστ. δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για να διαμορφωθεί ένα άκρως φιλόξενο εσωτερικό με εσωτερικές διαστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν 5 ενήλικες, οι οποίοι θα έχουν 178 χλστ. χώρου για τα γόνατα τους. Βέβαια το ψηλό τούνελ μετάδοσης θα δυσκολέψει λίγο τον μεσαίο επιβάτη. Το πορτ-μπαγκάζ διατηρείται στα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος με 600 λίτρα (+10 λτ.) χωρητικότητας, ενώ παράλληλα θα συναντήσουμε και τις γνωστές πλέον Simply Clever λύσεις της Skoda, όπως οι δύο θήκες αποθήκευσης smartphone στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, τα ανασυρόμενα σκιάδια για τα πίσω παράθυρα, μια πολυλειτουργική θήκη αποθήκευσης - για ένα παλτό, για παράδειγμα - κάτω από το κάλυμμα πίσω πόρτας, το διπλής πρόσοψης δάπεδο του πορτμπαγκάζ και πολλά ακόμα.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto