Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
3 φωτογραφίες »

Στο νέο Opel Corsa ξεχωρίζει το υψηλό το επίπεδο ποιότητας της καμπίνας, με μαλακό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό και «γεροδεμένη» συναρμολόγηση.

Εσωτερικό: Ποιοτικό & άνετο

105.108 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2020)

Αλλάζει μόνο ο επιλογέας 
Αν ψάχνετε διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση του αυτόματου Corsa, μην χάνεται το χρόνο σας. Το κομψό και νεανικό γερμανικό μοντέλο δεν αλλάζει καθόλου σε εξωτερική σχεδίαση. Μόνο στην καμπίνα αλλάζει το σύνολο, όπου στη βάση της κεντρικής κονσόλας, αντί του παραδοσιακού επιλογέα, θα συναντήσουμε έναν νέο και καλαίσθητο τύπου joystick.  

Στο εσωτερικό λοιπόν η σχεδίαση ακολουθεί οριζόντια αρχιτεκτονική, όπως άλλωστε στα περισσότερα μοντέλα της φίρμας. Το ταμπλό χωρίζεται οριζόντια από ένα πλαστικό σιρίτι, όπου το πάνω μέρος καλύπτεται από μαλακό υλικό, ενώ από κάτω ακριβώς στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 5 ιντσών (της βασικής έκδοσης, 7`` στις ανώτερες και προαιρετικά 10 ιντσών), η οποία είναι στραμμένη προς τον οδηγό και έχει τοποθετηθεί στο ίδιο ύψος με τον πίνακα οργάνων (προαιρετικά ψηφιακός), για την λιγότερη δυνατή απόσπασή του.

Στα γνωστά υψηλά επίπεδα βρίσκεται η ποιότητα του εσωτερικού, καθώς εκτός των μαλακών μερών και τα υπόλοιπα υλικά είναι ποιοτικά, με τη στιβαρότητα της συναρμολόγηση να εντυπωσιάζει και το φινίρισμα να κυμαίνεται σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα.

Από εργονομικής άποψης, όλα τα χειριστήρια και τα μπουτόν είναι σωστά τοποθετημένα, με το κέντρο των «εξελίξεων» να είναι η οθόνη αφής, κάτω από την οποία βρίσκονται οι διακόπτες του κλιματισμού. Στις κορυφαίες εκδόσεις τα συστήματα πολυμέσων είναι συμβατά με Android Auto και Apple CarPlay, ενώ παράλληλα προσφέρουν έλεγχο μέσω ενσωματωμένης φωνητικής αναγνώρισης, καθώς και ασύρματη φόρτιση, ενώ διαθέσιμη είναι και η νέα υπηρεσία Opel Connect, με λειτουργίες, όπως Live Navigation, με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. 

Χώροι: Εξακολουθεί να είναι ευρύχωρο
Όσον αφορά στους χώρους, χάρη στην αύξηση κατά 28 χλστ. του μεταξονίου, το νέο Corsa απέκτησε μεγαλύτερο χώρο αποσκευών κατά 25 λτ., φθάνοντας συνολικά τα 309 λτ. χωρητικότητας. Παράλληλα τα 1.311 χλστ. πλάτους στο πίσω κάθισμα θα επιτρέψουν δύο ενήλικες και ένα παιδί να χωρέσουν, έχοντας στη διάθεσή τους 102 χλστ. αέρα για τα γόνατά τους και 28 χλστ. για τα κεφάλια τους (οι ενήλικες), ωστόσο το μικρό πλαίσιο της πόρτας θα δυσκολέψει λίγο στο μπες-βγες. Τέλος πολλές είναι οι θέσεις για μικροαντικείμενα στην καμπίνα και την κονσόλα, ενώ στο πίσω διάζωμα επιβατών θα συναντήσουμε και δύο θύρες USB.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: