«Έχουν γίνει τόσα πολλά τα περασμένα χρόνια για να βοηθήσουν την Ferrari να νικήσει».

Εcclestone: «Η FIA βοηθούσε την Ferrari»

2.670 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2017)

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Βernie Ecclestone για την σχέση FIA και Ferrari. Δείτε τι είπε για την σχέση της Μercedes με τους «κόκκινους».

Ο Bernie Ecclestone μπορεί να έχει αποχωρήσει από επικεφαλής της Formula 1, ωστόσο καταφέρνει να τραβά το ενδιαφέρον χάρη στις προκλητικές του δηλώσεις. Αυτή τη φορά , στα 87 του γενέθλια νέες δηλώσεις του ήρθαν στο φως και τάραξαν τα paddock στο GP που μας πέρασε.

Τα ακριβή του λόγια ήταν: « H F1 είναι η Ferrari και η Ferrari είναι η F1. To να βοηθιέται η Ferrari ήταν πάντα το πιο έξυπνο πράγμα. Γινόταν πάντα μέσω των τεχνικών κανονισμών. Οι ομάδες είναι σημαντικές για το πρωτάθλημα αλλά η Ferrari είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Έχουν γίνει τόσα πολλά τα περασμένα χρόνια για να βοηθήσουν την Ferrari να νικήσει».

Ο Εcclestone δήλωσε ότι ο αγωνοδίκης Charlie Whiting δεν βοήθησε ποτέ την Ferrari αλλά αντίθετα ο πρώην πρόεδρος της FIA, Max Mosley εμπλεκόταν στο να βοηθά τους «κόκκινους». Δήλωσε: «O Max βοηθούσε συχνά την Ferrari και εγώ επίσης ήθελα να κερδίζουν. Μπορεί να υπάρχουν χρονιές που κέρδιζε άλλος αλλά ακόμα και οι άλλες ομάδες ήθελαν να κερδίζουν μια ανταγωνιστική Ferrari. Eίναι αλλιώς να νικάς απέναντι στην Sauber και αλλιώς να νικάς απέναντι σε ένα κόκκινο μονοθέσιο.»
 
Τέλος, ο Ecclestone έκανε την εκτίμηση του και για το φετινό μοτέρ λέγοντας ότι ίσως είχαν βοήθεια από την Mercedes « Είχαν (η Ferrari ) βοήθεια. Ένα πρωτάθλημα απέναντι στην Ferrari αξίζει περισσότερο. Αν η Mercedes αποφάσισε να δώσει τεχνολογία στο Maranello ήταν καλή κίνηση.»

Από την πλευρά του ο Τοto Wolff απέρριψε τις φήμες λέγοντας « Έχω χάσει το μέτρημα με όσα λέει αλλά αυτό είναι πραγματικά ανόητο».

test center
NEXEN NFERA PRIMUS