Είναι η Mustang Mach-E το ωραιότερο coupe SUV;

Είναι η Mustang Mach-E το ωραιότερο coupe SUV;

1.908 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2022)

Λέγεται πως η Ford κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις premium μάρκες και να λανσάρει ένα κουπέ SUV που είναι πραγματικά όμορφο και επιβλητικό. Αρχικά συμφωνείς; Και, αν ναι, πως το κατάφερε λες;

Υποκειμενική η ομορφιά, αλλά μπορείς να πεις άσχημη την Mustang Mach-E;

Τρεις premium μάρκες προσπαθούν εδώ και χρόνια να φτιάξουν ένα κουπέ SUV που να κερδίσει τις εντυπώσεις, και έρχεται η Ford, με μια κίνηση και τους αποτελειώνει.

Ποιός περίμενε να βρει τις λέξεις SUV και Coupe να περιγράφουν το ίδιο αυτοκίνητο; Και όμως, πολλές μάρκες το προσπάθησαν, όμως μία τα κατάφερε υπερ του δέοντας και οι δύο λέξεις μαζί έκαναν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Όχι κάποια από τις premium, αλλά η Ford. Πως;
 
Εντάξει, δεν μιλάμε για οποιοδήποτε μοντέλο της Ford αλλά για τη νέα Mustang Mach-E. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, που εκτός από την ηλεκτροκίνηση, έχει και το σήμα με το άλογο στο εμπρός μέρος.
 
Όμως η Mustang ούτε ήταν, ούτε ήθελε να το παίξει premium ποτέ. Σαφώς, η όμορφη σχεδίαση όλων των κουπέ σπορ μοντέλων, και οι επιδόσεις τους, βάζουν την Mustang σε άλλο σκαλοπάτι από τα υπόλοιπα μοντέλα του μπλε οβάλ. Όμως μιλάμε πάντα για Ford, με την ίδια φιλοσοφία, και το ίδιο καμάρι στο τι μπορεί να κάνει η μάρκα χωρίς να θέλει να το παίξει premium.
 
Και με το λανσάρισμα της Mach-Ε η Ford έκανε αρκετές δικές της πρωτιές. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της και το πρώτο SUV με σήματα Mustang, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Όμως έκανε μια ακόμη πρωτιά, ίσως λιγότερο αντικειμενική αφού η ομορφιά είναι προσωπικό ζήτημα. Όμως για πολλούς η Mustang Mach-E είναι το πρώτο όμορφο και όχι «χοντροκομμένο» κουπέ SUV.
 
Τουλάχιστον το πρώτο ευρέως γνωστό. Μπορεί να πει κανείς πως η Jaguar E-Pace προηγήθηκε, και είναι όντως και κουπέ, και SUV, και ηλεκτρική και όμορφη. Όμως αυτό θα το περίμενε κανείς από μία premium μάρκα. Ή όχι;
 
Γιατί premium μάρκες προσπάθησαν να φτιάξουν κουπέ SUV, με αποτελέσματα που είναι λιγότερο ευρέως αποδεκτά. Φυσικά και αρέσουν σε πολλούς. Ένα Q5 Sportback ή μία X6 Coupe, ή μία GLC Coupe αναμφισβήτητα έχουν το πολύ δυνατό κοινό τους, για να αναφέρουμε μόνο ένα μοντέλο της Audi, ΒΜW και Mercedes αντίστοιχα.
 
Αυτό που έκανε η Ford είναι να μην διχάσει. Γιατί στη θέα μιας επιβλητικής GLE Coupe, φυσικά κάθε αντίρρηση σβήνει, όμως υπάρχει περιθώριο και για μια αντίθετη γνώμη ως προς την αισθητικής. Με την Mach-E, το πράγμα είναι πιο απλό. Πιο εύπεπτο, και τελικά πιο όμορφο.
 
Και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί αν έχουμε στην αγορά ένα ή δύο όμορφα κουπέ SUV, τότε μπορεί ο κανόνας της κατηγορίας να γίνει αυτός. Δηλαδή να είναι όμορφα, και όχι επιβλητικά αλλά «κάπως» ιδιαίτερα.
 
Εσείς όμως τι λέτε; Ποιό κουπέ SUV σας αρέσει και ποιό όχι; Και τελικά συμφωνείτε πως τη Mustang Mach-E είναι ίσως το ωραιότερο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
NISSAN