Μετατροπή σε αέριο: 1.500 ευρώ κέρδος/χρόνο

Μετατροπή σε αέριο: 1.500 ευρώ κέρδος/χρόνο

281.617 Επισκέψεις στην έκθεση, τον ΙΟΥΝΙΟ

Τα εναλλακτικά καύσιμα είναι μία καλή λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης. Μία καλή επιλογή, που έχει δώσει λύσεις εξοικονόμησης σε χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτου την τελευταία δεκαετία, είναι το υγραέριο κίνησης (LPG).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Στις μέρες μας το LPG διεκδικεί με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις στο «πρωτάθλημα» στον τομέα των οικονομικών καυσίμων, αφού μπορείτε να το βρείτε με  μέση τιμή περίπου στο 1 ευρώ ή χαμηλότερα (με την βενζίνη στα 2,0+ ευρώ). Η τιμή του LPG δηλαδή είναι χαμηλή (γύρω στο 1 ευρώ το λίτρο). Παρόλο που «καίει» περίπου 20% παραπάνω από τη βενζίνη, εξασφαλίζεται μεγάλη οικονομία. Στα extra θετικά του είναι το ευρύ δίκτυο ανεφοδιασμού αλλά και η προσιτή τιμή μετατροπής του αυτοκινήτου σας σε υγραεριοκίνητο (γύρω στα 750-950 ευρώ τα οποία αποσβένονται γρήγορα από την διαφορά τιμής – κόστος καυσίμων που θα κάψετε μέσα στους πρώτους μήνες).

Μετατρέποντας λοιπόν τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, σε διπλού καυσίμου με LPG θα καταλάβετε από τον πρώτο κιόλας μήνα την διαφορά στην τσέπη σας αφού τα έξοδα καυσίμων μειώνονται στο 50%.

Με το ποσοστό αυτό εξοικονόμησης πραγματοποιείται και η απόσβεση του ποσού της εγκατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα (6 με 8 μήνες το αργότερο, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που διανύετε). Προφανώς μετά τους 8 μήνες η διαφορά (του πόσα θα πληρώνετε σε σχέση με το πόσα πληρώνατε με βενζίνη) θα αποτελεί καθαρό κέρδος.

Πέρα από την οικονομία, το υγραέριο σε αντίθεση με την βενζίνη, δεν περιέχει μόλυβδο, άρα προσφέρει μία καθαρή και καλύτερη καύση που μειώνει τις τριβές στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, παρέχοντας μεγαλύτερη μακροζωϊα.

Το πιο σημαντικό όμως αν κάνετε αυτή την επιλογή είναι να βρείτε το κατάλληλο σύστημα (LPG kit) και έναν καλό εγκαταστάτη (τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από την αγορά οι «αλεξιπτωτιστές» και έχουν μείνει μόνον οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς της Υγραεριοκίνησης). Δεν κάνουν όλα τα συστήματα για όλα τα αυτοκίνητα. κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στο χώρο και τη μεγάλη εμπειρία τους. Θα πρέπει να ελεγχθεί λεπτομερώς το ποιο σύστημα ταιριάζει ακριβώς στο δικό σας μοντέλο αυτοκινήτου.
Διαβάστε (αν το θέλετε) και άλλα άρθρα για LPG

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
15.3 Toyota 1million