Έκθεση στο Μουσείο της Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια μοντέλων RS
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έκθεση στο Μουσείο της Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια μοντέλων RS

1.560 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2022)

Η Porsche γιορτάζει τα 50 χρόνια των RS μοντέλων της και στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών υπάγεται η νέα ειδική έκθεση «Spirit of Carrera RS» που λαμβάνει χώρα στην έδρα της, στην πόλη Zuffenhausen στη Γερμανία.

50 χρόνια Porsche RS

Η Porsche συνεχίζει να τιμά και να γιορτάζει την ιστορία της, αφού φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την εισαγωγή των RS μοντέλων, συμπίπτοντας μάλιστα με την εισαγωγή της 911 Carrera RS 2.7, που ήταν ουσιαστικά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο. Η συνέχεια στους εορτασμούς αυτούς γίνεται με τη νέα ειδική έκθεση «Spirit of Carrera RS» που γίνεται στο μουσείο της, στην πόλη Zuffenhausen της Γερμανίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έκθεση με πλήθος μοντέλων

Εκεί η γερμανική φίρμα παρουσιάζει ένα αυθεντικό πρωτότυπο RS σε πράσινο μεταλλικό χρώμα. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα από τις γενιές 964, 993, 996, 997, 991 και 992. Η νέα Sport Classic είναι επίσης εκεί. Η έκθεση στο Μουσείο της Porsche λάμπει ακόμα περισσότερο μέσω της αγωνιστικής έκδοσης RSR, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από αυτοκίνητα προβάλλονται και ταινίες, φωτογραφίες, αφίσες αγώνων, μπροσούρες και αλλά στοιχεία που ενημερώνουν το κοινό για την ιστορία των μοντέλων.

Από την Carrera RS 2.7

Όταν η 911 Carrera RS 2.7 έκανε το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 1972 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, κυκλοφόρησε ως η κορυφαία έκδοση  της πρώτης γενιάς της 911. Όντας βασισμένη στην 911S 2.4, η 911 Carrera RS 2.7  είχε μεγαλύτερο και ισχυρότερο κινητήρα, ενώ οι μηχανικοί είχαν προχωρήσει σε τροποποιήσεις, προκειμένου να διαθέτει μικρότερο βάρος. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με καλύτερη αεροδυναμική, καθιστώντας την ως ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα της εποχής του. Την «καρδιά» της 911 Carrera RS 2.7 αποτέλεσε ένας 2,7 λίτρων boxer κινητήρας που πρόσφερε 210 άλογα και 255 Nm ροπής σε συνδυασμό με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Χάρη στο χαμηλό της βάρος, μόλις 975 κιλών, ήταν σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,6 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 241 χλμ./ώρα, αριθμοί που εξακολουθούν να ακούγονται εντυπωσιακοί ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
test center