Με 46,5 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα του ράλλυ Αργεντινής ο Οtt Tanak που κατάφερε να πάρει 6 νίκες σε 7 διαδρομές.

Επιβλητικός ο Οtt Tanak

2.303 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2018)

Mε 46,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Νeuville, ο Οtt Tanak έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί πως αύριο θα πάρει την πρώτη νίκη φέτος για την Τοyota.

Με 46,5 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα του ράλλυ Αργεντινής ο Οtt Tanak που κατάφερε να πάρει 6 νίκες σε 7 διαδρομές, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στο τιμόνι κατά τα πρώτα χιλιόμετρα και την διαρροή λαδιού σε μία από τις αναρτήσεις του Τοyota Yaris. Παρά ταύτα λοιπόν, ο Τanak κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του άνετα, ειδικά όταν ο Meeke, κατά την μάχη του με τον Νeuville για την 2η θέση, έπεσε στην όγδοη θέση όταν αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει ένα ελαστικό στο Citroen του.

Πίσω από τον Tanak κατάφερε να βρεθεί τελικά ο Thierry Neuville με το i20 ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε με το άλλο Hyundai ο Dani Sordo που πήρε κιόλας την νίκη στην τελευταία διαδρομή. O πρωταθλητής Sebastien Ogier τερμάτισε τέταρτος, κρατώντας πίσω του τον Mikkelsen, αλλά με διαφορά σχεδόν 51 δευτερολέπτων από τις θέσεις του βάθρου σε έναν αγώνα που είναι γνωστό πως δεν ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ.
 
Από την 6η θέση θα συνεχίσει αύριο την προσπάθεια του ο Lappi περνώντας τον Εvans στην τελευταία διαδρομή, με τον πρώτο να φαίνεται πως άρχισε να ανακάμπτει μετά το λάθος του το πρωί. Με τον Meeke να βρίσκεται στην 8η θέση, την δεκάδα έκλεισαν ο Suninen και ο πρώτος μέχρι αυτή την στιγμή στο WRC2 17χρονος Rovanpera.

POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2h58m33.9s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 46.5s
3 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m08.2s
4 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 1m59.0s
5 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m13.8s
6 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m42.9s
7 Elfyn Evans, D.Barritt M-Sport Ford WRT Ford 2m49.1s
8 Kris Meeke, P.Nagle Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3m20.4s
9 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 4m17.6s
10 Kalle Rovanpera, J.Halttunen Skoda Motorsport Skoda 10m50.2s

AUTOFIT PASXA
skoda