4 φωτογραφίες »

Τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά ανήκουν στο Kia Rio, καθώς για τα πιο πιθανά προς αντικατάσταση μέρη θα κληθείτε να πληρώσετε 415 ευρώ.

Συνολικό κόστος service 5ετίας για 15 μικρά μοντέλα

22.131 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Δείτε τον πίνακα με το κόστος service για 5 χρόνια αλλά και των αναλώσιμων που μπορεί να χρειαστούν:


Κόστος συχνών ανταλλακτικών

Πέρα από το κόστος των προγραμματισμένων service, συλλέξαμε το κόστος μερικών ανταλλακτικών, αυτών που είναι πιο πιθανόν να αλλάξετε μέσα στην πενταετία. Αναλυτικότερα συγκεντρώσαμε τις τιμές από τα τακάκια και τις δισκόπλακες, το σύστημα δίσκο/πλατώ και την μπαταρία. Οι τιμές όλες περιλαμβάνουν και το Φ.Π.Α, καθώς και την εργασία.

Οι τιμές των service, όπως και των ανταλλακτικών, αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, συνήθως χαμηλότερες, όπως μας τόνισαν στελέχη της αγοράς. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην έρευνά μας.

To Ford Fiesta έχει το φθηνότερο service με διαφορά
Όπως βλέπουμε από τους πίνακες με τα κόστη των service από τα μικρά μοντέλα της αγοράς, αυτό με τη φθηνότερη συντήρηση στην 5ετία είναι το Ford Fiesta, με συνολικό κόστος 347 ευρώ, όντας με μεγάλη διαφορά το πιο οικονομικό μοντέλο σε αυτόν τον τομέα. Το Fiesta εκμεταλλεύεται το γεγονός πως ο EcoBoost κινητήρας χρειάζεται αλλαγή λιπαντικών ανά 30.000 χλμ. συνεπώς μέσα στην πενταετία θα χρειαστεί 2 φορές αλλαγή λαδιών, γεγονός που μειώνει το κόστος.

Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν κόστος πάνω από 700 ευρώ, το οποίο φτάνει μέχρι τα 1.014. 

Kia Rio με τα πιο φθηνά ανταλλακτικά
Στο θέμα μας υπολογίσαμε και το κόστος ανταλλακτικών, λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά που είναι πιο πιθανό να αλλαχθούν μέσα στην 5ετία. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως μέρη όπως η μπαταρία και ο δίσκος του συμπλέκτη θα χρειαστούν αλλαγή. Εξάλλου ίσως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που χρειαστεί αλλαγή να καλύπτεστε από την εγγύηση.

Με αυτά τα δεδομένα το πιο οικονομικό μοντέλο αποδεικνύεται το Kia Rio, του οποίου το κόστος αλλαγής των ανταλλακτικών ανέρχεται στα 415 ευρώ. 

Opel Corsa με τα πιο αραιά διαστήματα service 
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων service. Γιατί αν κάποιος κάνει 25.000 χλμ. το χρόνο και ο κατασκευαστής ορίζει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης ανά 15.000 χλμ., τότε το συνολικό κόστος σίγουρα θα ανέβει αρκετά.

Τα μοντέλα που έχουν το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στα είναι το Opel Corsa με 30.000 χλμ. και έπειτα το Citroen C3 με 25.000 χλμ., γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα πως το συνολικό τους κόστος είναι άνω του μέσου όρου. 

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
test center
15.3 Toyota 1million