Το νέο μεγάλο sedan της Alfa Romeo θα έχει σίγουρα την πιο πρόσφατη, δυναμική σχεδιαστική γλώσσα των Ιταλών.

Το νέο μεγάλο sedan της Alfa Romeo θα έχει σίγουρα την πιο πρόσφατη, δυναμική σχεδιαστική γλώσσα των Ιταλών.

Έρχεται αντί-BMW «5άρα» από την Alfa Romeo

84.640 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2022)

Η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα μεσαίο σεντάν για να αναμετρηθεί με τις μπερλίνες των BMW, Mercedes-Benz και Audi.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν είναι κρυφό πως η ιταλική φίρμα πέρασε μια περίοδο λιτότητας, ωστόσο, μετά την νέα συμφωνία των FCA Group (Fiat-Chrysler) και PSA Groupe (Peugeot-Citroen) και την δημιουργία της Stellantis, οι Ιταλοί φαίνεται πως είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες στην αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύοντας να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα όρια που έχει ορίσει ο γερμανικός premium ανταγωνισμός.

Πρώτος σταθμός προς αυτή την κατεύθυνση είναι η νέα Tonale, το πρώτο compact SUV της Alfa Romeo αλλά, όπως φαίνεται, η αντεπίθεση των Ιταλών δεν σταματάει εκεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της μάρκας, Jean-Phillipe Imparato, σε ισπανικό Μέσο έχουν στα πλάνα τους την παρουσίαση ενός μεγάλου σεντάν, αντιπάλου της BMW Σειράς 5, του Audi A6 και της Mercedes E-Class.

Βέβαια, η πρεμιέρα του μοντέλου θα αργήσει, μιας και αναμένεται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2025. Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί συνάδελφοι αναφέρουν πως το μελλοντικό αντίπαλον δέος των μεγάλων γερμανικών premium sedan βρίσκεται στην πρώτη φάση της σχεδίασης, μια πρώτη γεύση της οποίας παίρνουμε από την ψηφιακά επεξεργασμένη πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Το premium sedan που θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας της Alfa Romeo, πάνω από την Giulia, θα βασιστεί στην πλατφόρμα Giogrio, όπως και τα νεότερα μοντέλα των Ιταλών. Στο πεδίο των κινητήρων, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν σύνολα βενζίνης, Plug-in υβριδικά αλλά και μερικές αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η Alfa Romeo θα επιστρέψει μετά από πολλές δεκαετίες σε αυτή την κλάση, καθώς τελευταία φορά που είχε εκπρόσωπο στην κατηγορία ήταν το 2007 με την Alfa Romeo 166, που διαδέχθηκε την 164 (1988-1998).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center