Πρόταση ανεξάρτητων σχεδιαστών της Ascariss Design για το επερχόμενο coupe-SUV της DS.

Πρόταση ανεξάρτητων σχεδιαστών της Ascariss Design για το επερχόμενο coupe-SUV της DS.

Έρχεται η νέα «ναυαρχίδα» της DS και είναι ηλεκτρικό coupe-SUV

3.146 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2024)

- Αναμένεται εντός 2024 με αρχική τιμή γύρω στα 70.000 ευρώ
- Σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία από fastback, sedan & SUV
- Με μπαταρία 98 kWh και αυτονομία έως 700 χλμ.

Αναμένεται εντός 2024 με αρχική τιμή γύρω στα 70.000 ευρώ

Με έμφαση στην γαλλική πολυτέλεια, η DS θέλει να αναμετρηθεί σώμα με σώμα με τα μοντέλα της Audi, της BMW και της Mercedes στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων. Η DS ετοιμάζει ένα υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικό coupe-SUV που θα φέρει τις καλύτερες εξοπλιστικές και τεχνολογικές καινοτομίες που ο όμιλος Stellantis έχει να προσφέρει. Η νέα «ναυαρχίδα» της DS αναμένεται να παρουσιαστεί το τρίτο τρίμηνο του 2024 και να μπει στις αγορές με αρχικό κόστος κοντά σε αυτό του DS 9, γύρω στα 70.000 ευρώ. 

Σχεδιαστικά συνδυάζει στοιχεία από fastback, sedan & SUV

Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε ένα μοντέλο που συνδυάζει στοιχεία από fastback, SUV, sedan και MPV, δηλαδή συνδυάζει πολλαπλούς ρόλους όπως έχουμε δει να έχουν κάνει και τα Citroen e-C4 X ή Peugeot 408 του ομίλου. Παρά το καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε λεπτούς και «επιθετικούς» μπροστινούς LED προβολείς, χωρίς όμως να φαίνεται κάτι άλλο από την μάσκα του νέου μοντέλου, πλην ενός μικρού αεραγωγού κάτω από εκεί που θα τοποθετούνται οι πινακίδες. Στο πίσω μέρος, οι προβολείς είναι πάλι λεπτοί, με μια πρόσθετη λωρίδα LED για τα κεντρικά  φώτα φρένων ενσωματωμένη πάνω στην πόρτα του πορτμπαγκάζ. Το μοντέλο έχει σχεδίαση δύο όγκων με το πίσω παράθυρο να είναι αρκετά κυρτό. Στην φωτογραφία της είδησης, βλέπουμε ένα ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το νέο DS.

Με μπαταρία 98 kWh και αυτονομία έως 700 χλμ.

Το νέο πολυτελές μοντέλο της DS αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium του ομίλου Stellantis, αυτή που έχει και το Peugeot E-3008. Μπορεί να έρχεται με την ίδια χωρητικότητα στις μπαταρίες όπως το E-3008, 73 kWh, αν και η πλατφόρμα STLA Medium υποστηρίζει πακέτο μπαταριών χωρητικότητας έως 98 kWh. Η αυτονομία του αναμένεται να είναι γύρω στα 700 χιλιόμετρα, αν η DS εξοπλίσει την νέα της «ναυαρχίδα» με την 98άρα μπαταρία. Μάλλον θα έρχεται σε δύο εκδόσεις, μια με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 210 ίππων ή ένα σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν συνδυαστικά 319 άλογα.

ford
NISSAN