Oι άνθρωποι της F1εξετάζουν να προσφέρουν στους πιλότους των μονοθέσιων, βιομετρικά γάντια τα οποία θα φέρουν ένα αισθητήρα πάχους 3mm.

Έρχονται βιομετρικά γάντια στην Formula 1

2.011 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2017)

Σε μία ακόμα πρωτοποριακή κίνηση σκοπεύει να προχωρήσει η Formula 1 από την επόμενη σεζόν, η οποία θα αποσκοπεί στην καλύτερη εικόνα της υγείας ενός οδηγού μετά από ατύχημα.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι της F1 εξετάζουν  να προσφέρουν στους πιλότους των μονοθέσιων, βιομετρικά γάντια τα οποία θα φέρουν ένα αισθητήρα πάχους 3mm.
 
Αρχικά αυτός ο αισθητήρας θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τους παλμούς αλλά και την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα των οδηγών, ενώ στο μέλλον γίνεται λόγος πως θα είναι σε θέση μέσω της χρήσης οθονών να δείχνει τη θερμοκρασία του σώματος και την αναπνευστική συχνότητα.
 
Οι οδηγοί των Mercedes, Ferrari και Red Bull δοκίμασαν τους αισθητήρες κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ουγγαρίας και θα ληφθεί σύντομα απόφαση σχετικά με το πού είναι καλύτερο να στερεωθεί ο αισθητήρας.
 
«Μέχρι στιγμής μετά από ένα ατύχημα, μπορούμε να εξετάσουμε τους οδηγούς μόνο όταν φτάσουμε κοντά τους» δήλωσε αρχικά ο αναπληρωτής ιατρικός εκπρόσωπος της FIA, Dr Ian Roberts και συνέχισε «Υπάρχουν επίσης στιγμές που ο οδηγός δεν είναι άμεσα προσβάσιμος σε εμάς κάτι που δυσκολεύει να δούμε την κατάσταση της υγείας του».

Στη συνέχεια έδωσε ένα παράδειγμα αναφερόμενος στο ατύχημα του Carlos Sainz, που έλαβε χώρα το 2015 στα δοκιμαστικά του Grand Prix της Μόσχας, με το μονοθέσιο του Ισπανού να καρφώνεται στις μπαριέρες  και να εγκλωβίζεται κάτω από τα προστατευτικά.
 
«Η ακριβής παρακολούθηση ήταν αδύνατη μέχρι να φτάσουμε κοντά και στην πράξη δεν μπορούσαμε να τον εξετάσουμε μέχρι να μετακινηθούν τα εμπόδια. Αν είχαμε παρακολουθήσει αμέσως τις μετρήσεις του, θα μπορούσαμε να σχεδιάζαμε τη διάσωση μας ακόμα καλύτερα από ό, τι κάναμε. Αυτό μπορεί να το προσφέρει η νέα τεχνολογία από την αρχή του ατυχήματος μέχρι να παρασχεθούν στον οδηγό οι πρώτες βοήθειες».

Toyota
moto