Το ανεξάρτητο σχέδιο προέρχεται από την ιστοσελίδα Motor1.

Ετοιμάζει το δικό της «ID.3» η Skoda

2.277 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Το δικό της «ID.3» ετοιμάζει η Skoda, προκειμένου να προσφέρει μία ακόμα επιλογή στην κατηγορία των χωρίς ρύπους compact hatchback.

Οι εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας βλέπουν ηλεκτρικό το μέλλον τους και έτσι το ετοιμάζουν, αν όχι όλες, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τη Skoda, η οποία έχει ήδη εισάγει στις αγορές το πρώτο της όχημα το οποίο αναπτύχθηκε από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό, το Enyaq iV. Μέσω του Enyaq iV η τσεχική μάρκα θέλει να κάνει «γκελ» στους αγοραστές που κοιτούν τη δημοφιλή κατηγορία των SUV επιζόντας ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους. Ωστόσο οι άνθρωποι της μάρκας δεν σταματούν εκεί αφού το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και στα hatchback.
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το εξωτερικό, οι Τσέχοι προετοιμάζουν το δικό τους compact ηλεκτρικό hatchback ή αν προτιμάτε καλύτερα το δικό τους «ID.3», το οποίο και θα ανταγωνιστεί μόλις θα κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο hatchback της Skoda θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Enyaq iV, κάτι που έχει αποτυπωθεί και στο ανεξάρτητο σχέδιο που δημοσιεύτηκε και βλέπετε στην εικόνα του θέματος.  
 
Οι προβολείς θα ενώνονται με την κλειστή μάσκα, ενώ τα νεύρα στο καπό θα τονίζουν το σπορ - δυναμικό στοιχείο στο αυτοκίνητο. Η Skoda θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο τον πλευρικό σχεδιασμό ακολουθώντας το ID.3, αλλά και το CUPRA Born, ωστόσο θα μεταμορφώσει το πίσω μέρος, προκειμένου να ευθυγραμμίζεται με την ανανεωμένη γκάμα μοντέλων που προσφέρει.
 
Το εν λόγω ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ και να προσφερθεί σε αρκετές εκδόσεις ισχύος, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο. Κλείνοντας, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στον προγραμματισμό της Skoda το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί το 2024.

AUTOFIT PASXA
Hyundai