Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου: 6 πράγματα που εντυπωσιάζουν

Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου: 6 πράγματα που εντυπωσιάζουν

2.027 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2022)

Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων φαίνεται πως ποικίλουν ανάλογα με την χώρα και την κουλτούρα τους. Δείτε 6 σημεία που εντυπωσιάζουν από τις πωλήσεις του 2022 στην Ευρώπη.

6 πράγματα που αξίζει να σταθείς από τις ευρωπαϊκές πωλήσεις το 2022

Τα 10 πιο δημοφιλή μοντέλα για τους δέκα μήνες της φετινής χρονιάς σε κάθε χώρα της Ευρώπης αποκάλυψε η Automotive News Europe σε συνεργασία με την Dataforce. Από τα στοιχεία προκύπτει πως η Toyota κρατά τα ηνία στην Ευρώπη, με τα μοντέλα της να εμφανίζονται 59 φορές συνολικά στα Top 10, ακολουθούμενη από την Volkswagen που έχει 38 συμμετοχές στις κατατάξεις των ευρωπαϊκών αγορών. Το πόντιουμ κλείνει με την Skoda που είχε 32 εμφανίσεις, ενώ σε τέταρτη και πέμπτη θέση συναντούμε τις Kia και Dacia με 25 και 23 συμμετοχές, αντίστοιχα. Πέρα από αυτά, όμως, στα στοιχεία των πωλήσεων βρήκαμε και κάποια πράγματα που μας έκαναν εντύπωση. Πάμε να τα δούμε...
 

Πρώτο σε πωλήσεις τον Οκτώβρη το VW Golf

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Transporter στην Αυστρία, φουλ VW στη Γερμανία

Ξεκινάμε από την Αυστρία, όπου το best seller μοντέλο για τους πρώτους 10 μήνες δεν είναι κάποιο μικρό ή κάποιο SUV μοντέλο, αλλά το γνωστό για τις ικανότητες του να μεταφέρει προσωπικό ή φορτίο, VW Transporter. Την VW προτιμούν στην Γερμανία, κάτι που γίνεται φανερό από το γεγονός ότι τα τρία πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα είναι τα Golf, T-Roc και Tiguan, με το Opel Corsa να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ένα άλλο VW, το Passat να βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Τσέχοι και Ρουμάνοι προτιμούν τα δικά τους προϊόντα

Τα προϊόντα  της χώρας τους προτιμούν και στην Τσεχία, όπου μέσα στο πρώτη δεκάδα των μοντέλων με τις περισσότερες πωλήσεις βρίσκουμε 7 Skoda. Πρώτη είναι η Octavia, δεύτερη η Fabia και τρίτο κατάφερε να ανεβεί το Hyundai i30. Η πρώτη τριάδα ακολουθείται από άλλα τέσσερα Skoda, τα Karoq, Kamiq, Scala και Superb. Όγδοο είναι άλλο ένα Hyundai, το Tucson, ένατο το Kodiaq ενώ τελευταίο κατετάγη το Kia Ceed.

Αντίστοιχα, στη Ρουμανία, στις τέσσερις πρώτες θέσεις των πωλήσεων βρίσκονται τέσσερα μοντέλα της Dacia (Logan, Duster, Sandero και Spring), ενώ στην 9η θέση των πωλήσεων υπάρχει το Dacia Jogger.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
moto