Από τις teaser εικόνες φαίνεται πως το πρωτότυπο έχει μοντέρνο και σπορ σχεδιασμό.

H φημολογία αναφέρει πως το μήκος του θα είναι λίγο πιο μικρό από τα 4 μέτρα.

Ευρωπαϊκή επιρροή στο νέο SUV της Kia

1.764 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Η Kia έχει σκοπό να αποκαλύψει τις προσεχείς ημέρες το πρωτότυπο ενός νέου SUV που ετοιμάζει, με προορισμό άλλα μέρη, ωστόσο οι δύο teaser εικόνες προκαταβάλουν την ευρωπαϊκή επιρροή που θα έχει ο σχεδιασμός του.

Το γεγονός πως η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Auto Expo 2020 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 12 Φεβρουαρίου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, πιθανότατα να αφορά ένα μοντέλο που θα προσφερθεί αποκλειστικά στην τοπική αγορά. Ωστόσο φαίνεται πως το μοντέλο έχει κερδίσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τα αυτοκίνητα που προσφέρει η Kia κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ.
 
Από τις teaser εικόνες φαίνεται πως το πρωτότυπο έχει μοντέρνο και σπορ σχεδιασμό, ενώ βασικά χαρακτηριστικά όπως η «μύτη της τίγρης», όπως ονομάζεται η χαρακτηριστική γρίλια της Kia, οι κομψοί προβολείς LED και οι μεγάλοι αεραγωγοί, επιβεβαιώνουν τις επιρροές από τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά μοντέλα. Φυσικά το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής θα διαφέρει σε σχέση με το πρωτότυπο, ωστόσο τις διαφορές θα τις δούμε το καλοκαίρι όταν και θα αποκαλυφθεί επίσημα.
 
Από κει και πέρα κάποια στοιχεία έχουν γίνει γνωστά. Το νέο κορεατικό SUV που φέρει την κωδική ονομασία QYi, είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του Hyundai Venue.
 
Παράλληλα η φημολογία αναφέρει πως το μήκος του θα είναι λίγο πιο μικρό από τα 4 μέτρα, ενώ το εσωτερικό του (όπως το εξωτερικό) θα αντλήσει πολλά στοιχεία από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της Kia. Τέλος στη γκάμα των κινητήρων πιθανότατα θα βρίσκονται ο 1.0 λίτρου υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης και ο 1,2 λίτρων ατμοσφαιρικός.  

Toyota
moto