10 φωτογραφίες »

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της 7θέσιας Mercedes EQB

2.623 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2021)

Το επίσημο ντεμπούτο της κάνει στο Μόναχο η παρουσιασμένη στο κοινό Mercedes EQB, με την γερμανική μάρκα να δημοσιεύει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του χωρίς ρύπους SUV.

Στα μέσα του περασμένου Απρίλη η Mercedes είχε παρουσιάσει στο κοινό τη νέα ηλεκτρική EQB, η οποία στην ουσία αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση της επταθέσιας GLB. Ωστόσο η γερμανική φίρμα δεν είχε δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και τις εκδόσεις του μοντέλου, κάτι που έκανε σήμερα λόγω της παρουσίας της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Μόναχο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Δυνατότητα φόρτισης από το 10 έως το 80% σε 32 λεπτά
Όπως λοιπόν προέκυψε από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Mercedes EQB, το μοντέλο θα φτάσει στις αγορές στις εκδόσεις EQB 300 και EQB 350. Αμφότερες έχουν ως στάνταρ το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, ενσωματώνοντας από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα, οι οποίοι αντλούν δύναμη από μπαταρία 66,5 kWh. Η αυτονομία και των δύο μοντέλων ανέρχεται στα 419 χιλιόμετρα (WLTP). Από ένα γρήγορο φορτιστή DC η EQB χρειάζεται 32 λεπτά για να φορτίσει από το 10 έως το 80%. Από την άλλη, μία φόρτιση από το 10 έως το 100% από πρίζα AC μίνιμουμ 11 kW απαιτεί 5 ώρες και 45 λεπτά.  
 
Η EQB 300 διαθέτει 228 ίππους και 390 Νm ροπής, ενώ η ισχύς της EQB 350 ανέρχεται στα 292 άλογα και τα 520 Nm ροπής. Μέγιστη ταχύτητα ορίζονται τα 160 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mercedes επισημαίνει πως θα ακολουθήσει μια έκδοση με μπροστινή κίνηση, καθώς και ένα μοντέλο μεγαλύτερης αυτονομία  που μπορεί επίσης να έχει περισσότερη ισχύ.
 
Φιλοξενεί έως και 7 επιβάτες
Η Mercedes ισχυρίζεται πως οι διαστάσεις της EQB είναι compact αλλά παράλληλα οι χώροι που προσφέρει είναι αρκετά μεγάλοι για να χωρέσουν ακόμα και 7 επιβάτες. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.684 χιλιοστά, το μεταξόνιο είναι 2.829 χιλιοστά, το πλάτος του είναι 1.834 χιλιοστά και το ύψος του 1.667 χιλιοστά. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, η πενταθέσια EQB προσφέρει από 495 έως 1.710 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) ενώ η 7θέσια EQB προσφέρει 465 και 1.620 λίτρα αντίστοιχα. Η Μercedes τονίζει πως τα καθίσματα στην δεύτερη σειρά μπορούν να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ιδιοκτήτης να αυξήσει έως και κατά 190 λίτρα τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.
 
Στο κομμάτι της εξωτερικής εμφάνισης, η Mercedes συνδυάζει στοιχεία που είδαμε στην αμιγώς ηλεκτρική EQA, όπως το μαύρο πάνελ στον πρόβολο και τα φωτιστικά σώματα και την boxy σχεδίαση της GLB. Πίσω, τα φώτα ενώνονται, όπως και τα μπροστινά με μια λεπτή μπάρα ενώ βλέπουμε επίσης μια μικρή αεροτομή στο τέλος της οροφής. Οι ζάντες αλουμινίου φτάνουν σε μέγεθος ακόμα και τις 20 ίντσες και έχουν μοναδικά σχέδια που δεν έχουμε βρει σε άλλα μοντέλα της φίρμας.

Hi-Tech εσωτερικό
Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, θα συναντήσουμε μεγάλες ομοιότητες με το εσωτερικό της GLB. To ΜΒUX σύστημα infotainment δίνει και πάλι το παρών και εξοπλίζεται με εφαρμογή Έξυπνης Πλοήγησης στον στάνταρ εξοπλισμό που υπολογίζει όχι μόνο ποια είναι η πιο γρήγορη διαδρομή αλλά λαμβάνει υπόψη την τοπογραφία και τον καιρό.
 
Οι τιμές της νέας Mercedes EQB θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Σε δύο 4κίνητες εκδόσεις έως 292 ίππους θα πωλείται αρχικά στην Ευρώπη η ηλεκτρική Mercedes EQB.
Το 7θέσιο μοντέλο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Μόναχο!
Με 419 χιλιόμετρα αυτονομία θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στην μη ηλεκτρική Mercedes GLΒ;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw