Ford Puma & Jeep Renegade: Σπορτίφ VS σκληροτράχηλο σε χαμηλές τιμές
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma & Jeep Renegade: Σπορτίφ VS σκληροτράχηλο σε χαμηλές τιμές

51.356 Επισκέψεις στο άρθρο

- Puma: Nο1 B-SUV σε οδική συμπεριφορά & πορτ-μπαγκάζ
- Από 23.995 ευρώ & με 8 χρόνια εγγύηση
- Renegade: Σκληροτράχηλο SUV πόλης με μεγάλες γωνίες για off-road
- Από 26.990 ευρώ στη βασική έκδοση Longitude

Fun to drive Puma & off-road Renegade έχουν έκπτωση τιμής

Η ίδια κατηγορία στην οποία ανήκουν (SUV πόλης) και η παρόμοια τεχνολογία κινητήρα (mild hybrid 48V) συνδέει τα Ford Puma και Jeep Renegade. Δύο SUVάκια που θα λέγαμε ότι βρίσκονται στα... δύο άκρα του segment, με το Puma να προτάσσει μία σπορτίφ και fun to drive προσέγγιση, ενώ το Renegade να φημίζεται για τον σκληροτράχηλο και off-road προσανατολισμό του. Γιατί τα βάζουμε στην ίδια κουβέντα; Διότι εσχάτως, και τα δύο, συνδέονται από μείωση τιμής από τα αντίστοιχα προγράμματα που «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα.

Ford Puma: Με 8 χρόνια εγγύηση, 1.000 ευρώ όφελος & 2 προγράμματα χρηματοδότησης

Μέσα στα τέσσερα πρώτα σε πωλήσεις B-SUV για το 2023, το Ford Puma διαγράφει μία πετυχημένη εμπορική παρουσία στην ελληνική αγορά. Η κορυφαία για SUV πόλης οδική του συμπεριφορά (ρεκόρ στο Elk Test με 77 χλμ./ώρα με ST-Line ανάρτηση), το νο1 πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας (536 λτ.) και η 8ετής εργοστασιακή εγγύηση είναι βασικά ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Πλέον, σε αυτά εντάσσουμε και την ακόμη χαμηλότερη τιμή του, με 1.000 ευρώ όφελος ανταλλαγής σε όλες τις εκδόσεις. Από εκεί και πέρα, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει δύο προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance, τα FordPlus και MyFord.
 
Επιλέγοντας το FordPlus, κάθε ενδιαφερόμενους πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

  • Σταθερό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99&  (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975)
  • Ελάχιστη προκαταβολή 20%
  • Σταθερές μηνιαίες δόσεις
  • Ευέλικτη περίοδος αποπληρωμής από 12 έως 60 μήνες
Με το παραπάνω πρόγραμμα το κόστος της εισαγωγικής έκδοσης Titanium με τον 1,0 EcoBoost των 125 ίππων με ήπια υβριδική τεχνολογία και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ξεκινά από τα 23.995 ευρώ, με προκαταβολή από 4.799 ευρώ και μηνιαία δόση 349,98 ευρώ.
 
Επιλέγοντας το MyFord προκύπτουν τα εξής δεδομένα:
  • Σταθερό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 4,15%
  • Ελάχιστη προκαταβολή 25%
  • Σταθερές μηνιαίες δόσεις
  • Ευέλικτη περίοδος αποπληρωμής από 12-84 μήνες
Και πάλι με άξονα την εισαγωγική έκδοση Titanium, υπάρχει προκαταβολή 5.999 ευρώ και μηνιαία δόση 280 ευρώ.

Εξοπλισμός & κινητήρας: Τι παίρνω με το «βασικό» Ford Puma;

Αποκλειστικά διαθέσιμο με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, το Ford Puma προσφέρεται σε δύο αποδόσεις 125 και 155 ίππων, αμφότερες συνδυαζόμενες με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center, το Puma των 125 ίππων «καίει» 6,5 λτ./100 χλμ., με την κατανάλωση των 4 λίτρων σε συνθήκες ταξιδιού να είναι η κορυφαία μεταξύ του ανταγωνισμού της κατηγορίας.
 
Σε επίπεδο εξοπλισμού, στο στάνταρ πακέτο Titanium βλέπουμε Σύστημα φρεναρίσματος, Σύστημα προειδοποίησης κόπωσης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ατμοσφαιρικό φωτισμό, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες φώτων και παρκαρίσματος, air-condition, αυτόματη εναλλαγή μεσαίας και μεγάλης σκάλας, φώτα στροφής και 17άρες ζάντες αλουμινίου, μεταξύ άλλων.

Σελίδα 2Jeep Renegade: Έκπτωση 1.310 ευρώ για το πιο σκληροτράχηλο μικρό SUV
Σελίδα 3Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
test center