GP ΗΠΑ: Θριαμβευτής στο Austin ο Verstappen
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP ΗΠΑ: Θριαμβευτής στο Austin ο Verstappen

3.193 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2021)

O Verstappen κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Hamilton στους τελευταίους γύρους του αγώνα και έτσι αύξησε το προβάδισμά του στην βαθμολογία των Οδηγών.

Το προβάδισμά του στην βαθμολογία τον Οδηγών διεύρυνε ο Max Verstappen μετά την νίκη που πήρε στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών (είναι πλέον 12 βαθμούς μπροστά). Δεύτερος τερμάτισε ο Lewis Hamilton, παρά το γεγονός πως κατάφερε να περάσει τον Ολλανδό στην πρώτη στροφή της πίστας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παιχνίδια στρατηγικής από Mercedes-Red Bull

Ο Βρετανός μπορεί να πέρασε στην πρώτη θέση, ωστόσο δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από τον Ολλανδό, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Red Bull να φέρει τον Verstappen στα pits για το undercut μόλις στο 10ο γύρο αγώνα. Η Mercedes δεν αντέδρασε άμεσα, κράτησε για παραπάνω γύρους τον Hamilton στην πίστα. Όταν ο Hamilton έβαλε  τα ελαστικά με την σκληρή γόμα, άρχισε να πλησιάζει τον Vestappen και έτσι η Red Bull κάλεσε τον Μax ξανά στα pits. O Ηamilton έμεινε 8 περισσότερους γύρους με το δεύτερο σετ και έτσι μετά το δεύτερο pit stop, είχε την ευκαιρία να πιέσει και να προσπαθήσει να περάσει τον Verstappen για να πάρει την καρό σημαία.

Mπόρεσε να κρατηθεί μπροστά ο Verstappen

Ο Hamilton σημείωνε τον ένα ταχύτατο γύρο μετά τον άλλον, ωστόσο ο Verstappen φάνηκε πως προφύλασσε τα ελαστικά του. Όταν το Hamilton έφτασε στο 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από τον άλλον διεκδικητή, τότε φάνηκε πως ο Oλλανδός πάτησε το πόδι στο γκάζι και κινούνταν αρκετά γρήγορα ώστε να προστατεύσει την θέση του στην πίστα μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

Η Red Bull μείωσε την διαφορά της από τη Mercedes

Η τρίτη θέση του Perez ήταν ευεργετική για την Red Bull, αφού μείωσε την διαφορά της από τη Mercedes στους 23 βαθμούς, τέταρτος κατετάγη ο Leclerc με Ferrari, πέμπτος ήταν ο Ricciardo με McLaren, ενώ ο Bottas δεν μπόρεσε να ανέβει ψηλότερα από την έκτη θέση. Έβδομος ήταν ο Sainz, 8ος ο Norris και την δεκάδα έκλεισαν ο Tsunoda και ο Vettel.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στο Μεξικό στις 5-7 Νοεμβρίου.

Δείτε την κατάταξη του αγώνα: 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto