GP Kίνας: Θρίαμβος Ricciardo & Red Bull

3.262 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2018)

Tα πάνω-κάτω έφερε η Red Bull στο GP της Κίνας δίνοντας την δυνατότητα στον Ricciardo να πετύχει μια ανέλπιστη νίκη. Εφιαλτικό αποτέλεσμα για τον Vettel, δείτε τι έκαναν oι Mercedes.

Mεγάλες ήταν οι συγκινήσεις που προσέφερε το GP της Κίνας, με πολλές ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις από την αρχή μέχρι το τέλος του. Θριαμβευτής ήταν ο Daniel Ricciardo με Red Bull που, αν και χθες στις κατακτηρίες δοκιμές πρόλαβε στο νήμα να σημειώσει χρόνο για να περάσει στο Q3, σήμερα εκμεταλλευόμενος την πανέξυπνη στρατηγική της ομάδας του, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία «περίπατο».

Συγκεριμένα, ο Aυστραλός πιλότος είχε περιοριστεί στην 6η θέση κατά το πρώτο μέρος του αγώνα πίσω από τις Ferrari και τις Mercedes, όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε μετά την σύγκρουση των δύο Toro Rosso άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Η Red Bull με μια απόφαση αστραπή επέλεξε να ρισκάρει και να καλέσει σε pit-stop τόσο τον Verstappen όσο και τον Ricciardo  για να τους βάλει τα μαλακά ελαστικά που είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με τα medium που «φορούσαν» οι πρωτοπόροι. Με την επανέναρξη του αγώνα οι δύο Red Bull «πετούσαν» στην πίστα, με τον Ricciardo να φτάνει εύκολα στην πρώτη θέση, περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του.
 
Δεύτερος τερμάτισε ο Bottas με Μercedes, o oποίος κατάφερε να περάσει τον Raikkonen στην πρώτη στροφή και λίγο αργότερα μέσω του μοναδικού του pit-stop να βρεθεί μπροστά από τον Vettel στην πρώτη θέση. Ωστόσο, έπεσε και αυτός θύμα της στρατηγικής της Red Bull και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την θέση του από τον Ricciardo. Τρίτος βρέθηκε ο Raikkonen, αν και στο πρώτο μέρος η Ferrari τον «θυσίασε» για να καθυστερήσει τον Bottas για χάρη του Vettel. Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari έπεσε μετά το καθυστερημένο του pit-stop πολύ πίσω στις θέσεις, ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και εκμεταλλευόμενος ότι τα ελαστικά του ήταν φρέσκα, κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την τρίτη θέση.

Tέταρτος στην κατάταξη είναι ο Hamilton, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει περισσότερο, ενώ ερωτήματα έχουν προκύψει γιατί η Mercedes δεν ακολούθησε το παράδειγμα της Red Bull και να βάλει ξανά στα pits τον Βρετανό, ώστε να του δώσει καθαρό πλεονέκτημα απέναντι στους προπορευόμενους του. Πέμπτος τερμάτισε ο Verstappen, που αν και ήταν σε θέση να επωφεληθεί όπως και ο Ricciardo από την στρατηγική τις Red Bull, δύο «γκάφες» του δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Τον Ολλανδό ακολούθησε ο Hulkenberg με Renault σε έναν αρκετά σταθερό και ήσυχο αγώνα ενώ ο Αlonso κατάφερε στους τελευταίους γύρους να περάσει τον Vettel που παρέπαιε λόγω πολύ φθαρμένων ελαστικών. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari θα έχει πολλά να «πει» με τον Verstappen όταν ο τελευταίος, στην προσπάθεια του να τον προσπεράσει, έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα ο Γερμανός να χάσει την θέση του αμέσως από τον Ηamilton και τον Raikkonen. Την δεκάδα έκλεισαν οι Carlos Sainz με Renult και Κevin Magnussen με Haas.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 θα συνεχίσει με το επόμενο Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Aπριλίου στo Aζερμπαϊτζάν.

Αυτή είναι η συνολική κατάταξη:
Cla Driver Chassis Engine Time
1 Daniel Ricciardo Red Bull TAG -
2 Valtteri Bottas Mercedes Mercedes 8.894
3 Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari 9.637
4 Lewis Hamilton Mercedes Mercedes 16.985
5 Max Verstappen Red Bull TAG 20.436
6 Nico Hulkenberg Renault Renault 21.052
7 Fernando Alonso McLaren Renault 30.639
8 Sebastian Vettel Ferrari Ferrari 35.286
9 Carlos Sainz Renault Renault 35.763
10 Kevin Magnussen Haas Ferrari 39.594
11 Esteban Ocon Force India Mercedes 44.050
12 Sergio Perez Force India Mercedes 44.725
13 Stoffel Vandoorne McLaren Renault 49.373
14 Lance Stroll Williams Mercedes 55.490
15 Sergey Sirotkin Williams Mercedes 58.241
16 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1 02.604
17 Romain Grosjean Haas Ferrari 1 05.296
18 Pierre Gasly Toro Rosso Honda 1 06.330
19 Charles Leclerc Sauber Ferrari 1 22.575
20 Brendon Hartley Toro Rosso Honda 5 laps

NEO TRAFIC
skoda