Το δύο στα δύο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

GP Μπαχρέιν: Αλάνθαστος ο Φέτελ

4.627 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2018)

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά τελικά ο Φέτελ άντεξε στην πίεση των Mercedes που τον καταδίωκαν μέχρι τον τελευταίο γύρο. Δύο στα δύο για τον Γερμανό. Διαβάστε τι έγινε στον αγώνα και δείτε την συνολική κατάταξη.

Το δύο στα δύο έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο σημερινό αγώνα, καθώς μετά την επεισοδειακή του νίκη στην Μελβούρνη, πήρε την καρό σημαία και στο Μπαχρέιν αφήνοντας πίσω του τις Mercedes των Mπότας και Xάμιλτον. O Γερμανός αύξησε στους 17 βαθμούς την διαφορά του στην βαθμολογία από τον δεύτερο Βρετανό, ο οποίος πάντως έκανε ό,τι μπορούσε για να μετριάσει την «χασούρα» φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση, αν και ξεκίνησε 9ος.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπότας που κατάφερε να περάσει τον Ραϊκόνεν από την πρώτη στροφή χάρη στην εξαιρετική του εκκίνηση, όμως δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα, όταν τα πιο μαλακά ελαστικά του Φέτελ άρχισαν να παρουσιάζουν πτώση στην απόδοση τους κατά τους τελευταίους γύρους. Τρίτος όπως είπαμε βρέθηκε ο Xάμιλτον, που κατάφερε να αναριχηθεί γρήγορα στην 4η θέση και έπειτα επωφελήθηκε σημαντικά από το τραγικό pit stop του Ραϊκόνεν που υποχρέωσε τον Φινλανδό να εγκαταλείψει. Και οι δύο Mercedes επέλεξαν να βάλουν την medium γόμα στο pit stop τους, θέλοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος χωρίς άλλη αλλαγή και να επωφεληθούν από το γεγονός ότι o Φέτελ θα έκανε δεύτερο pit stop, όμως η Ferrari επέλεξε να μην βάλει τον Γερμανό ξανά στα pits ρισκάροντας την απόδοση των πιο μαλακών ελαστικών του.
 
Στην 4η θέση πλασαρίστηκε ο εντυπωσιακός Γκάσλυ με Toro Rosso, εκμεταλλευόμενος άριστα τα προβλήματα των Ρικιάρντο και Ραϊκόνεν, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Μάγκνουσεν με την ταχύτατη για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα Haas. O Χάλκενμπεργκ με Renault τερμάτισε στην 6η θέση με τις δύο McLaren των Aλόνσο και Βαντούρν να τον ακολουθούν στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν ο Έρικσον με την Alfa Romeo Sauber και ο Οκόν με την μία από τις δύο Force Ιndia, που από τους δύο πρώτους αγώνους φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστίκες με πέρυσι.

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για την Red Bull που είδε και τους δύο οδηγούς της να εγκαταλείπουν από νωρίς τον αγώνα. Πρώτος άφησε το μονοθέσιο του στην άκρη ο Ρικιάρντο λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος, ενώ λίγο αργότερα ο Bερστάπεν δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενός λαβωμένου τροχού αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης που είχε με τον Χάμιλτον κατά τους πρώτους γύρους του αγώνα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 θα συνεχίσει με το επόμενο Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Aπριλίου στην Κίνα.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη του GP του Μπαχρέιν και το video με το pit-stop του Ραϊκόνεν.
Position No. Driver Car
1 5 Sebastian Vettel Ferrari
2 77 Valtteri Bottas Mercedes
3 44 Lewis Hamilton Mercedes
4 10 Pierre Gasly Toro Rosso-Honda
5 20 Kevin Magnussen Haas-Ferrari
6 27 Nico Hulkenberg Renault
7 14 Fernando Alonso McLaren-Renault
8 2 Stoffel Vandoorne McLaren-Renault
9 9 Marcus Ericsson Sauber-Ferrari
10 31 Esteban Ocon Force India-Mercedes
11 55 Carlos Sainz Jnr Renault
12 11 Sergio Perez Force India-Mercedes
13 28 Brendon Hartley Toro Rosso-Honda
14 16 Charles Leclerc Sauber-Ferrari
15 8 Romain Grosjean Haas-Ferrari
16 18 Lance Stroll Williams-Mercedes
17 35 Sergey Sirotkin Williams-Mercedes

Toyota
moto