Δείτε την τελική κατάταξη του GP Ρωσίας μετά από τους 53 γύρους στην πίστα του Σότσι.

GP Ρωσίας: Δώρο Μπότας σε Χάμιλτον

3.461 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2018)

Ο Μπότας τράβηξε το πόδι από το γκάζι αφήνοντας τον teammate του Χάμιλτον να πάρει την πρώτη θέση. Το πόντιουμ ολοκληρώθηκε με τον Φέτελ.

Όλα κύλησαν σχετικά ήρεμα στην πίστα του Σότσι στο ρώσικο Grand Prix με τους πιλότους της Mercedes να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, αντίστροφα από τις θέσεις που ξεκίνησαν (σ.σ. χθες πήρε την pole ο Μπότας με δεύτερο στο grid τον Χάμιλτον). Τρίτος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με το μονοθέσιο της Ferrari, που δεν κατάφερε να απειλήσει σε κάποιο σημείο τις Mercedes. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η εκκίνηση του αγώνα δεν έκρυβε κάποια έκπληξη στις πρώτες θέσεις με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει την πρώτη στροφή, ακολουθούμενος από τον teammate του, Λούις Χάμιλτον, και τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ. Εντούτοις, αξίζει να αναφερθεί το... άλμα του Μαξ Φερστάπεν από την 19η στη 13η θέση στον πρώτο γύρο καθώς επίσης και το ότι έφτασε στην πέμπτη θέση από τον 8ο κιόλας γύρο, τερματίζοντας μάλιστα σε αυτή. Σημειώνουμε, μάλιστα, πως ο πιλότος της Red Bull χρίστηκε και Driver of The Day.
 

Όσον αφορά στις δύο Mercedes εδραιώθηκαν στις πρώτες θέσεις από την αρχή με πρωτοπόρο τον Φινλανδό πιλότο, ενώ στον 25ο γύρο ο Μπότας τράβηξε το πόδι από το γκάζι για να περάσει μπροστά ο Βρετανός ομόσταβλός του, κατόπιν εντολής της ομάδας. Μάλιστα, ένα γύρο πριν το τέλος, ο Μπότας επικοινώνησε με την ομάδα ρωτώντας «Πως θα τελειώσουμε τον αγώνα;» με την αναμενόμενη απάντηση «Οι θέσεις θα παραμείνουν όπως είναι».

Από εκεί και πέρα, οι δύο Ferrari τερμάτισαν σε τρίτη και τέταρτη θέση, ακριβώς όπως ξεκίνησαν τον αγώνα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η Toro Rosso πήρε τα κακά μαντάτα στον 5ο μόλις γύρο, όταν και τα δύο μονοθέσια τέθηκαν εκτός αγώνα (σ.σ. ήταν τα μοναδικά μονοθέσια που εγκατέλειψαν).

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως, η επόμενη στάση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 είναι το GP Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά από 53 γύρους στην πίστα του Σότσι, στο GP Ρωσίας.

Hyundai
NISSAN