Γαλλία: 8 δις για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου

1.874 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2020)

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα κίνητρα και τα μπόνους που θα έχουν όσοι αγοράσουν ηλεκτρικά, υβριδικά, καινούρια ή μεταχειρισμένα μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας. Για δείτε...


Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Το πακέτο περιλαμβάνει οικονομικά κίνητρα για αγορά νέων ηλεκτρικών οχημάτων και πρόγραμμα απόσυρσης για την απομάκρυνση παλαιότερων μοντέλων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα λόγω των ρύπων τους.

Μιλώντας την Τρίτη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών της Valeo στη βόρεια Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν είπε: «Πρέπει να κάνουμε την Γαλλία τον κορυφαίο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη, αυξάνοντας την παραγωγή σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο Macron είπε ότι η Γαλλία θα αυξήσει το κρατικό μπόνους για τους ιδιώτες που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα (που κοστίζουν έως και 45.000 ευρώ) σε 7.000 ευρώ από 6.000 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες μπορούν να λάβουν μπόνους 5.000 ευρώ.

Το μπόνους για plug-in υβριδικά οχήματα θα οριστεί στα 2.000 ευρώ, αρκεί η ηλεκτρική τους αυτονομία να είναι μεγαλύτερη από 50 χλμ και να μην κοστίζουν περισσότερο από 50.000 ευρώ.

Ο Macron δήλωσε επίσης διπλασιάζεται το μπόνους απόσυρσης καθώς, συγκεκριμένα, αυτοί που θα αγοράζουν ένα νέο ή μεταχειρισμένο μοντέλο βενζίνης ή ντίζελ τελευταίας γενιάς θα λάβουν βοήθεια 3.000 ευρώ, ενώ τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα δικαιούνται μπόνους 5.000 ευρώ.Το διπλό αυτό μπόνους θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι να πουληθούν μέσω του προγράμματος 200.000 αυτοκίνητα. Συνολικά, η βοήθεια του κράτους για την αγορά ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου μπορεί να φτάσει έως και τις 12.000 ευρώ με την βοήθεια και των δύο προγραμμάτων.  
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN