Δεξία βλέπετε το σήμα της Formula 1 και αριστερά αυτό της εταιρείας Futuro.

Γκάφα ολκής με το νέο σήμα της F1

2.083 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2018)

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι άνθρωποι της Formula 1, δύο μήνες περίπου μετά την παρουσίαση του νέου λογότυπου, το οποίο δεν αποκλείεται να χρειαστεί εκ νέου αλλαγή. Δείτε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όταν οι άνθρωποι της Formula 1 ανακοίνωναν και παρουσίαζαν το νέο σήμα της F1 σίγουρα δεν έχει κατά νου την εταιρεία Futuro, η επωνυμία της οποία ανήκει στην γνωστή εταιρεία 3Μ, καθώς αν την γνώριζαν δεν θα είχαν κάνει την επιλογή του νέου λογότυπο, το οποίο μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτό της εταιρείας που ασχολείται με την κατασκευή προϊόντων στήριξης (νάρθηκες και στηρίγματα για μέρη του σώματος).
 
Όπως μπορείτε να δείτε και τα δύο σήματα φέρουν το γράμμα «F», στο οποίο αλλάζει ελαφρώς η γωνία και οι αναλογίες συν βεβαίως ο αριθμός 1 στο σήμα της Formula. Για κάποιους τα σήματα αυτά είναι διαφορετικά, ωστόσο τα μέσα του εξωτερικού κάνουν λόγο πως δεν αποκλείεται η ομοιότητα αυτή να κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή του σήματος.
Μάλιστα για τη συγκεκριμένη υπόθεση μια δήλωση της 3Μ, η οποία υπέβαλε την κατοχύρωση του λογότυπου της Futuro στις αρχές του περασμένου έτους, πολύ πριν εμφανιστεί το λογότυπο της F1, αναφέρει πως: «Η 3Μ υπέβαλε αίτηση εμπορικών σημάτων στις ΗΠΑ για το λογότυπο Futuro στις 20 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, δεν είχαμε καμία συζήτηση σχετικά με το λογότυπο με την άλλη πλευρά. Εξετάζουμε το θέμα περαιτέρω».
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πως θα αντιδράσει η 3Μ, ενώ άγνωστη είναι και η θέση της Formula 1.

Ίδωμεν

ELASTIKA 2024
moto