7 φωτογραφίες »

Η Chiron Super Sport είναι η νέα «ρουκέτα» της Bugatti

2.714 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Τη νέα «πυραυλοκίνητη» Bugatti Chiron Super Sport παρουσίασε η γαλλική μάρκα, η οποία κουβαλά πολλά από τα χαρακτηριστικά της Chiron Super Sport 300+, ωστόσο θα είναι ακόμη πιο σπάνια!

Τη νέα έκδοση Super Sport της Chiron σύστησε στο κοινό η Bugatti. Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στην Super Sport 300+ της κορυφαίας ταχύτητας των 490,484 χλμ./ώρα, ωστόσο σημειώστε πως θα σπανίζει αφού η εταιρεία πήρε την απόφαση να δημιουργήσει μόλις εννέα μονάδες.
 
Οι λιγοστές μονάδες της Bugatti Chiron Super Sport θα λάβουν ένα νέο φινίρισμα, ενώ όπως υπογραμμίζει η εταιρεία το μοντέλο έχει επεκταθεί σε μήκος κατά 25 εκατοστά σε σχέση με την τυπική Chiron, για βέλτιστη ροή αέρα σε υψηλές ταχύτητες. Πηγή ισχύος παραμένει ο «θηριώδης» 8λιτρος κινητήρας με τέσσερα τούρμπο, απόδοσης 1600 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Το 0-200 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα, το 0-300 χλμ./ώρα σε 12,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα οριοθετείται ηλεκτρονικά στα 440 χλμ./ώρα.  
 
Σε σύγκριση με την Super Sport 300+, η νέα ειδική έκδοση της Chiron είναι εξοπλισμένη με επανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου, εναλλακτικά όποιος επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει τους τροχούς της Pur Sport που κατεβάζουν το βάρος κατά 51 κιλά σε σχέση με αυτό της τυπικής Chiron. Σε κάθε περίπτωση οι ζάντες συνοδεύονται από ειδικά ελαστικά βασισμένα στα Michelin Pilot Sport Cup 2 που μπορούν να ανταποκριθούν σε ταχύτητες έως και 500 χλμ./ώρα.
 
Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σύντομα και οι παραδόσεις των πελατών θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. Όσο για την τιμούλα; 3,2 εκατομμύρια ευρώ!

SPRING SEAT
NISSAN