• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα Cooper S στην επετειακή τους αυτή έκδοση διατίθενται σε μόνο British Racing Green IV χρώμα.

Η MINI γιορτάζει 10 εκατ. αυτοκίνητα

1.298 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/9/2019
 

Αυτό εδώ το MINI Couper S «60 Years Edition» είναι το αυτοκίνητο νούμερο 10.000.000 που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής της βρετανικής φίρμας.


To 1959, η παραγωγή του κλασικού MINI ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξήντα χρόνια αργότερα, η εταιρεία που στο μεταξύ μπήκε υπό στην σκεπή του BMW Group, γιορτάζει ένα σημαντικό κατόρθωμα, την παραγωγή 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που η MINI βρέθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με ένα Cooper S σε έκδοση «60 Years Edition» που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της εταιρείας ένα μήνα πριν.

Τα Cooper S στην επετειακή τους αυτή έκδοση διατίθενται σε μόνο British Racing Green IV χρώμα σε συνδυασμό με μαύρες γραμμές και φινίρισμα, μαύρη οροφή και ίδιου χρώματος θήκες καθρεπτών. Τη μοναδική τους εμφάνιση συμπληρώνουν οι 17άρες ζάντες αλουμινίου και δύο ρετρό φωτιστικά σώματα κοντά στην γρίλια.

Ο εσωτερικός διάκοσμος ξεχωρίζει χάρη στην χρώματος Dark Cacao επένδυση δέρματος με άσπρες ραφές και τα εμβλήματα «60 Υears» που βρίσκονται παντού μέσα στην καμπίνα. Το παρών δίνει μια οθόνη αφής 8,8 ιντσών, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών συσκευών αλλά και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως: κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, σύστημα Park Distance κ.α

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ίδιος 4κύλινδρος turbo κινητήρας 2,0 λίτρων απόδοσης 192 ίππων που στην τοπική αγορά συνεργάζεται αποκλειστικά με 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα και οι τιμές θα ξεκινούν από 33.682 ευρώ.