Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το όλο project δημιουργήθηκε τελείως ανεξάρτητα από την Porsche.

Η δημιουργία τους είναι κάτι παραπάνω από κάποιες ψηφιακές σχεδιάσεις καθώς χρειάστηκε να φτιάξουν ένα δείγμα λαμβάνοντας υπόψη αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η αναβίωση της Porsche 908 Long Tail (+vid)

2.271 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2017)

Μια παρέα φίλων της Porsche διέθεσε συνολικά 5.000 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να αναβιώσουν σε ένα δικό τους concept την θρυλική Porsche 908 LH του 1969. Μάθετε όλη την ιστορία!

Στον ελεύθερο του χρόνο, όταν δεν είναι απασχολημένος με το να σχεδιάζει ψηφιακά μοντέλα για την Chery, o Alan Derosier συνέχιζε να βρίσκεται στο γραφείο του για να δουλέψει πάνω σε ένα τελείως διαφορετικό project. Ο Αlan ήταν ο αρχηγός μιας ομάδας 4 ατόμων που δούλευε πάνω σε ένα πολλά υποσχόμενο concept , ονόματι 908/04, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει υποθετικά την θρυλική 908 LH Long Tail.

Ο Alan λοιπόν μαζί με τον Marcos Beltrao, τον Μartin Peng, τον Guillermo Mignot και τον Τom Wheatley δούλεψαν συνολικά 5.000 ώρες στον ελεύθερο χρόνο τους για να καταφέρουν δύο χρόνια μετά να κάνουν το 908/04 πραγματικότητα. Η δημιουργία τους είναι κάτι παραπάνω από κάποιες ψηφιακές σχεδιάσεις καθώς χρειάστηκε να φτιάξουν ένα δείγμα λαμβάνοντας υπόψη αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά.
 
Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφος συνδυασμός από ρετρό και μοντέρνα στοιχεία, εξοπλισμένος με φωτιστικά σώματα εμπνευσμένα από τo Mission E και απολήξεις εξάτμισης παρόμοιες με αυτές της 918 Spyder. Το εσωτερικό είναι λιτό, κατασκευασμένο επί το πλείστον από ανθρακόνημα και έχει δύο καθίσματα σπορτίφ που ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του μοντέλου.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το όλο project δημιουργήθηκε τελείως ανεξάρτητα από την Porsche. Mάλιστα, οι δημιουργοί ανησυχούσαν γιατί δεν έλαβαν ποτέ την άδεια της γερμανικής εταιρείας να προχωρήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Ωστόσο, μια μέρα, έλαβαν ένα e-mail από την Porsche ευχαριστώντας τους 5 δημιουργούς για το κατόρθωμα τους.

Δείτε το video που αναλύει όλη την ιστορία.
 

Hyundai
vw