Το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος Maurizio Arrivabene αποκάλυψε ότι έγινε η έρευνα σε συνεργασία με την FIA.

Η εξήγηση της Ferrari για τον τραυματισμό

2.943 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2018)

Ένα σφάλμα σε μια ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου είναι η αιτία του τραυματισμού του μηχανικού της, σύμφωνα με την Ferrari. Δείτε τι είπε ο Arrivabene.

Το περιστατικό για το pit-stop του Raikkonen που οδήγησε στον τραυματισμό του μηχανικού της Ferrari και την εγκατάλειψη του Φιλανδού ερεύνησε η Ferrari και τώρα προχώρησε στις πρώτες επίσημες δηλώσεις.

Το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος Maurizio Arrivabene αποκάλυψε ότι έγινε η έρευνα σε συνεργασία με την FIA, για να διαπιστωθεί γιατί το ηλεκτρονικό σύστημα έδωσε εντολή να φύγει ο Raikkonen, αν και το πίσω αριστερό ελαστικό δεν είχε ακόμα αλλαχτεί με αποτέλεσμα να προκληθεί ο σοβαρός τραυματισμός του Francesco Cigarini.
 
Aς δούμε τι είπε ο Arrivabene στις δηλώσεις του: «Έχουμε μια διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα pit-stops γίνονται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και αυτή διαιρείται σε τρείς κατηγορίες, τον ανθρώπινο έλεγχο, τον μηχανικό και μια ηλεκτρονική συσκευή που ελέγχει κατά πόσο είναι σωστά τοποθετημένα το ελαστικά. Η συσκευή αυτή έδωσε το πράσινο φως από λάθος καθώς το ελαστικό δεν αλλάχτηκε ποτέ».

Ο Arrivabene συνέχισε λέγοντας ότι θα γίνουν τα πάντα ώστε το περιστατικό να μην επαναληφθεί, αν και τόνισε πως δεν έχει βρεθεί κάποια λύση. Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Eίναι στα άμεσα ενδιαφέροντα μας να βρεθεί λύση γιατί νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό μας, το ιατρικό προσωπικό της FIA και τις αρχές του Bahrain που μας επέτρεψαν να βρούμε αμέσως τον καλύτερο γιατρό στην χώρα για να κάνει την εγχείρηση. Μας βοηθούσαν 24 ώρες την ημέρα, τους ευχαριστώ.»
 

LEASING APRILIOS
skoda