4 φωτογραφίες »

Η Julia Lemke εν ώρα εργασίας.

Το air-condition των Bugatti μπορεί να ψύξει διαμέρισμα 80 τ.μ!

3.232 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2020)

Η Bugatti φημίζεται για τους ισχυρούς κινητήρες της και τις μεγάλες τελικές ταχύτητες αλλά και το σύστημα air-condition που έχει αναπτύξει δεν πάει πίσω.


Το air-condition είναι μια πολυτέλεια που προσφέρεται ως στάνταρ στην μεγάλη πλειοψηφία των καινούριων μοντέλων της αγοράς ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν ο διακαής πόθος όλων όσων αγόραζαν καινούριο μοντέλο. Και δικαίως θα λέγαμε, αφού ειδικά, στην Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, η εφεύρεση αυτή είναι αναγκαία.

Η Julie Lemke, η σχεδιάστρια των συστημάτων air-condition στα μοντέλα της Bugatti ξέρει πως σε τέτοια υπερπολυτελή μοντέλα, κάθε λεπτομέρεια μετράει για αυτό πρέπει και το σύστημα αυτό να λειτουργεί άψογα, χωρίς μάλιστα να προκαλεί κάποια ηχητική ενόχληση στους επιβάτες.

Ακόμα, τα μοντέλα Bugatti, επειδή έχουν σχεδόν επίπεδα παρμπρίζ για να πετύχουν χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, τείνουν να αφήνουν περισσότερες ακτίνες του ήλιου μέσα στην καμπίνα και έτσι το σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να ψύχει καλύτερα την καμπίνα. Η Lemke ισχυρίζεται ότι τα μοτέρ έχουν ψυκτική ισχύ 10 kw, κάτι που τα κάνει ικανά να ψύξουν ακόμα και ολόκληρο διαμέρισμα 80 τ.μ!
 

SPRING SEAT
OPEL