Τη δική του οπτική για τη ποινή των τριών θέσεων που δέχτηκε στο Αυστριακό Grand Prix έδωσε με δηλώσεις του ο Sebastian Vettel.

«Η μουρμούρα φταίει για τις ποινές»

2.284 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2018)

Τη δική του οπτική για τη ποινή των τριών θέσεων που δέχτηκε στο Αυστριακό Grand Prix έδωσε με δηλώσεις του ο Sebastian Vettel, ο οποίος στάθηκε στα παράπονα και τη μουρμούρα που υπάρχει από την πλευρά των οδηγών, τα οποία είναι για αυτόν υπεύθυνα για τις τιμωρίες.

Αναφερόμενος στο θέμα της παρεμπόδισης της Renault του Carlos Sainz Jr στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Vettel εξήγησε ότι η Ferrari δεν τον είχε ενημερώσει για την προσέγγιση του Sainz προς το μονοθέσιο του, αν και οι διοργανωτές έκριναν ότι μπορούσε ο ίδιος να τον είχε δει μέσω των καθρεφτών και με αυτό το σκεπτικό τον τιμώρησαν.
 
Όπως είναι φυσικό ο Γερμανός οδηγός ήταν φανερά απογοητευμένος για την τιμωρία του κάτι που έδειξε και στις δηλώσεις που έκανε, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι ενέργειες των οδηγών τα τελευταία χρόνια να μουρμουράν και να διαμαρτύρονται πιέζουν τους αγωνοδίκες στο να τιμωρούν με ευκολία τους οδηγούς.
«Δεν μου είπαν ότι έρχονταν, προσπάθησα να τον δω, ωστόσο δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτό παρά να πω πως το βιβλίο των κανόνων παραείναι μεγάλο», είπε αρχικά ο οδηγός της Ferrari και συνέχισε αναφορικά με την τιμωρία του «Νομίζω πως είναι αποτέλεσμα όλων των οδηγών. Aλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο διαμαρτυρόμαστε και μουρμουράμε λέγοντας…. ο ένας έκανε αυτό ο άλλος έκανε εκείνο…. Νομίζω πως πρέπει να μας αφήνεται να αγωνιστούμε στην πίστα».
 
Τις δηλώσεις του Vettel έδειξε να συμμερίζεται και ο Sainz ο οποίος είπε πως το λάθος που έκανε ο Γερμανός συνάδελφός του είναι περισσότερο των μηχανικών τους και όχι του Vettel, ενώ συμπλήρωσε ότι έγινε, συνέβη κατά λάθος.  Τέλος σε ερώτηση για τη ποινή του Vettel ο επικεφαλής της FIA, Charlie Whiting, τόνισε πως με βάση τον κανονισμό ήταν απόλυτα σωστή.      

PEIRAIOS LEASING
NISSAN