Η νέα Lancia Montecarlo;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Lancia Montecarlo;

6.255 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

H Lancia θα μπορούσε να αναγεννήσει τη Montecarlo ως ένα ηλεκτροκίνητο SUV, ώστε να ταιριάξει δίπλα στις Ypsilon και Delta, που έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αναβιώσει.

Ο όμιλος Stellantis (Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo, Opel, Lancia) έχει υποσχεθεί πως θα πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις και στις 14 εταιρείες που έχει υπό την σκεπή του μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και θα δώσει την ευκαιρία σε μερικές από αυτές να «λάμψουν» και να επιστρέψουν στις παλιές τους δόξες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H Βeta Μοntecarlo γίνεται crossover

Μία από τις εταιρείες που αναμένεται να λάβουν αυτή την ευκαιρία είναι η Lancia. Ο CEO της φίρμας Luca Napolitano έχει ήδη ανακοινώσει πως το 2024 θα αναγεννηθεί η Υpsilon και πως το 2026 θα επιστρέψει η Delta. Ορμώμενος από αυτή την δήλωση, o ανεξάρτητος σχεδιαστής David Obendorfer σκέφτηκε πως η Lancia θα μπορούσε να προσφέρει και ένα νέο SUV, μεταμορφώνοντας το Beta Montecarlo, ένα κεντρομήχανο sportscar της δεκαετίας του 1970 σε crossover.

Mα sportscar να γίνει SUV;

Μπορεί να θεωρήσει κάποιος πως είναι ύβρις να μεταμορφωθεί ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την Pininfarina σε SUV, ωστόσο είναι τέτοιες οι πωλήσεις που σημειώνουν τα αυτοκίνητα που έχουν υψηλή απόσταση από το έδαφος που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια συζήτησης. Μην ξεχνάμε πως κάτι αντίστοιχο έχει κάνει η Mitsubishi με το Eclipse και η Ford με τη Mustang.

Mεγάλες ομοιότητες με την παλιά Montecarlo

O σχεδιαστής από την πλευρά του θεωρεί πως το αυτοκίνητο που δημιούργησε μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτό που γνωρίσαμε δεκαετίες πριν και δεν έχει άδικο. Το Montecarlo υιοθετεί πρόβολο και πίσω προφυλακτήρα σε μαύρο χρώμα, όπως το sportscar ενώ και τα φωτιστικά σώματα μπροστά έχουν πολλά κοινά σημεία.

Plug-in ή SUV;

Ο Obendorfer θεωρεί πως το αυτοκίνητο θα μπορούσε να προσφερθεί σε Plug-in υβριδική έκδοση, ωστόσο με δεδομένο πως η Delta θα αναγεννηθεί ως ηλεκτρική το 2026, το πιθανότερο είναι πως και το SUV θα έχει ίδιας τεχνολογίας κινητήριο σύνολο.

Από sportscar γίνεται SUV!
- Μεγάλες ομοιότητες σε πρόβολο αλλά και προφυλακτήρες
- Τα μπροστινά φώτα είναι σχεδόν ίδια
- Θα ταίριαζε δίπλα στις νέες Ypsilon και Delta που έρχονται
Εσείς θα θέλατε να δείτε μια Montecarlo SUV; Μήπως είναι καλύτερα να βρουν κάποιο άλλο όνομα;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto