8 φωτογραφίες »

Νέα Skoda Fabia απέναντι στα τρία μικρά best-seller

32.254 Επισκέψεις στο άρθρο

H νέα Fabia θέλει να μπει σφήνα στα μικρά best-sellers έχοντας ως βασικά «όπλα» τις διαστάσεις και τους χώρους μικρομεσαίου, τη νέα σχεδίαση, την hi-tech καμπίνα και τη γκάμα κινητήρων ισχύος έως 150 ίππων.

Η τσέχικη φίρμα παρουσίασε στις αρχές του περασμένου Μαΐου τη νέα γενιά της Fabia με μεγαλύτερες διαστάσεις, νέα σχεδίαση αλλά και με μεγάλο προσόν το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ. Οι ανταγωνιστές του είναι αρκετοί, οι σημαντικότεροι ωστόσο από αυτούς είναι τα τρία μοντέλα που βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς στην μικρή κατηγορία. Το Toyota Υaris, που είναι για χρόνια ο πρωταθλητής των πωλήσεων στην χώρα μας, το κομψό και hi-tech Peugeot 208, αλλά και το Opel Corsa που αποτελεί μια παραδοσιακή επιλογή την οποία εμπιστεύονται πολλοί.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κοιτώντας μέσα και κάτω από το ανασχεδιασμένο αμάξωμα της νέας Fabia, η τέταρτη γενιά βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group πάνω στην οποία έχουν βασιστεί και τα υπόλοιπα μικρά μοντέλα του ομίλου. Το αποτέλεσμα είναι η Fabia να έχει μεγαλώσει σε μήκος (+11 εκ.), πλάτος (+48 χλστ.) και μεταξόνιο (+94 χλστ.),  ούσα παράλληλα κοντύτερη σε ύψος (1.460 χιλιοστά). Το νέο δάπεδο δίνει επίσης την δυνατότητα στη νέα Fabia να προσφέρει 380 λίτρα χώρο αποσκευών (+50 λτ σε σχέση με πριν), που θυμίζει περισσότερο χώρο μικρομεσαίου, παρά μικρού μοντέλου. (π.χ. το VW Golf και το SEAT Leon έχουν 380 λτ. πορτ-μπαγκάζ)


Η πρόταση των Τσέχων στη μικρή κατηγορία μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών πλήρως παραμετροποιήσιμο, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης έως και 5 θύρες USB Type-C και, η οθόνη για το infotainment διαστάσεων από 6,5 έως 9,2 ίντσες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
skoda