Αυτή η καινοτομία της Mazda αν προχωρήσει θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ σε μοντέλα με υψηλές επιδόσεις και σπορτίφ χαρακτήρα.

H νέα πατέντα της Mazda

2.111 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2017)

Στα σχέδια της Mazda είναι η κατασκευή ενός συστήματος αεροτομής που θα μπορεί να κρύβεται πίσω από τα φωτιστικά σώματα του πίσω μέρους των αυτοκινήτων της και θα μπορεί να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση.

Η Μazda φαίνεται ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει μια νέα καινοτομία στα μοντέλα της με σκοπό την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Όπως έχει ανακοινωθεί πρόκειται για ένα σύστημα που θα μπορεί να κρύβει την αεροτομή πίσω από τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου.

Η αεροτομή αυτή θα καλύπτει, όταν είναι ανοιχτή, το πίσω μέρος από άκρη σε άκρη και το σύστημα που θα μπορεί να ελέγχει την κίνηση της προς τα μέσα, προς τα έξω ή προς τα πάνω. Το μηχανικό αυτό σύστημα θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του κρυμμένο ακόμα και αν η αεροτομή είναι πλήρως αναπτυγμένη επιμηκύνοντας το μέγεθος του αυτοκινήτου και αυξάνοντας την κάθετη δύναμη που ασκείται.
Αυτή η καινοτομία της Mazda αν προχωρήσει θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ σε μοντέλα με υψηλές επιδόσεις και σπορτίφ χαρακτήρα. Θα δούμε άραγε αυτήν την πατέντα σε κάποιο μοντέλο της εταιρείας στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο; Οι φήμες αναφέρουν ότι η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση του RX-Vision concept, άρα ποιος ξέρει ίσως το δούμε να πραγματοποιείται σύντομα.
 

Toyota
moto