Η ολοκαίνουργια 4η γενιά του Ford Kuga ήρθε  πιο πρακτικό και high-tech από ποτέ, με πιο crossover χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως με μεγάλη γκάμα κινητήρων, καθώς και με υβριδικά και plug-in υβριδικά συσ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ολοκαίνουργια 4η γενιά του Ford Kuga ήρθε πιο πρακτικό και high-tech από ποτέ, με πιο crossover χαρακτηριστικά, αλλά κυρίως με μεγάλη γκάμα κινητήρων, καθώς και με υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Τι κάνει τόσο πρακτική την καμπίνα του;

Ford Kuga

2.664.804 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το νέο Ford Kuga ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Ford και στην SUV κατηγορία, προβάλλοντας ένα δυναμικό ύφος συνδυασμένο με στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο τον πρακτικό, όσο και τον πολυτελή του χαρακτήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Στις ST-Line εκδόσεις του αποκτά ακόμα περισσότερο δυναμισμό, ενώ στις Vignale προβάλλει πιο εκλεπτυσμένη αισθητική, όμως το σίγουρο είναι πως σε κάθε του έκδοση είναι επιβλητικό και κομψό.



To πολύ καλό επίπεδο ποιότητας, ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και οι μεγάλοι χώροι του, διαμορφώνουν ένα ευχάριστο στην καθημερινότητα και πολύ πρακτικό εσωτερικό, κάτι που ισχύει σε όλες τις εκδόσεις του. H ST-Line έκδοση προσθέτει στο εσωτερικό έναν πιο σπορτίφ χαρακτήρα, ενώ αντίστοιχα η έκδοση Vignale αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα, ωστόσο όλα τα Kuga διακρίνονται για τον hi-tech αέρα που προκύπτει τόσο από τη σχεδίαση, όσο και από την πληθώρα των συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που προσφέρουν.
Εκμεταλλευόμενο πλήρως τις μεγάλες του διαστάσεις, το νέο Kuga προσφέρει εξαιρετικά μεγάλους και άνετους χώρους για τους επιβάτες, πρακτικότητα μέσω των συρόμενων και ρυθμιζόμενων καθισμάτων του, αλλά και χώρο αποσκευών που διαμορφώνεται ανάλογα από τα 475 έως τα 645 λίτρα. Αναλυτικότερα, τo πίσω κάθισμα είναι χωρισμένο σε αναλογία 40:60 με τα σχετικά τμήματα να σύρονται ανεξάρτητα εμπρός-πίσω. Σύροντας ολόκληρη τη δεύτερη σειρά καθισμάτων προς τα πίσω, διαμορφώνεται ένας εξαιρετικός χώρος γονάτων 190 χλστ. σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, ενώ προς τα εμπρός αυξάνεται ο χώρος αποσκευών στα 645 λτ., διατηρώντας ωστόσο σε πολύ καλά επίπεδα τον αέρα για τα γόνατα (70 χλστ.). Παράλληλα, το νέο Kuga προσφέρει ένα σύστημα τηλεχειρισμού απασφάλισης για πλήρη αναδίπλωση της δεύτερης σειράς, με τη χωρητικότητα να φτάνει έτσι τα 1.530 λίτρα.



Ο εσωτερικός διάκοσμος  ακολουθεί πιστά τη λογική του Focus με την στάνταρ οθόνης αφής 8 ιντσών στο πάνω μέρος του ταμπλό υποστηρίζοντας το σύστημα πολυμέσων SYNC3. Η ευρεία χρήση μαλακού πλαστικού στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών, η σωστή συναρμογή και η υφή των διακοπτών, τονίζουν την ποιοτική αίσθηση που αφήνει συνολικά το νέο Kuga. Κάποια μέτριου φινιρίσματος πλαστικά στις πίσω πόρτες και χαμηλά στο ταμπλό δεν αρκούν για να χαλάσουν την εικόνα. Σωστή θέση οδήγησης, προσεγμένη εργονομία και πλήρης εξοπλισμός από τη βασική έκδοση συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το παζλ. Να σημειωθεί πως το νέο Kuga για πρώτη φορά εξοπλίζεται με το σύστημα FordPass Connect, που προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης στο wi-fi του αυτοκινήτου έως και 10 συσκευών, αλλά και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω του FordPass App. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το νέο, 575 Watt B&O σύστημα ήχου αποτελούμενο από 10 ηχεία, το Head-up Display, η ασύρματη φόρτιση του κινητού και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.



To νέο Ford Kuga διαθέτει μια πλούσια γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει μάλιστα και τα τρία συστήματα υβριδικής τεχνολογίας. Βασικός κινητήρας είναι ο EcoBoost κινητήρας βενζίνης των 150 ίππων που προσφέρει καλές επιδόσεις και αναλογικά χαμηλή κατανάλωση, ενώ στους diesel προσφέρεται με τον εξαιρετικό σε κατανάλωση και ικανό σε επιδόσεις, EcoBlue κινητήρα με 120 ίππους απόδοσης. Ανεβαίνοντας στην γκάμα του συναντάμε τον δίλιτρο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα (mHEV) καθώς και τον EcoBlue των 190 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Πρόσφατη προσθήκη στην παλέτα των μηχανικών συνόλων του Kuga, η πρώτη υβριδική (hybrid) έκδοση στην ιστορία του μοντέλου, η οποία παίρνει ισχύ από ένα βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, αλλά και μία αυτο-φορτιζόμενη μπαταρία 1,1 kWh που στέλνει την ισχύ της σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ και δίνει τη δυνατότητα στο Kuga να κινηθεί και αποκλειστικά ηλεκτρικά για κάποια χιλιόμετρα, ρίχοντας την κατανάλωση στα 5,4 λτ. σύμφωνα πάντα με τη Ford. Στην κορυφή της γκάμας του νέου Kuga συναντάμε την επαναφορτιζόμενη Plug-in Hybrid έκδοση (Kuga PHEV) που συνδυάζει έναν 2,5 λτ. βενζινοκινητήρα με ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 225 ίππων. H έκδοση αυτή του Kuga PHEV καταναλώνει μόλις 1,2 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες οδήγησης και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μέσω των μπαταριών του έως και 50 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτισή του διαρκεί περίπου 4 ώρες.



Το μικρομεσαίο SUV της Ford προσφέρεται σε πληθώρα εξοπλιστικών πακέτων και πιο συγκεκριμένα στις εκδόσεις: Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X και Vignale προσφέροντας σε κάθε περίπτωση ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

Hyundai
OPEL