Alonso, Ηamilton και Vettel προσφέρουν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία της F1.

Ηamilton & Vettel αποχαιρετούν τον Alonso (+vid)

2.883 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2018)

Με τον καλύτερο τρόπο θέλησαν Hamilton και Vettel να τιμήσουν τον Fernando Αlonso μετά το τέλος του τελευταίου του αγώνα στην Formula 1. Δείτε τις συγκινητικές στιγμές που εξελίχθηκαν.

Τέλος σε μια αξιοζήλευτη καριέρα στην F1 έβαλε χθες ο Fernando Αlonso, όταν ολοκλήρωσε τον τελευταίο του γύρο στον Grand Prix του Aμπου Ντάμπι που βρήκε νικητή τον Lewis Hamilton.

O «Εl Nano», όπως είναι το παρατσούκλι του, πέρασε 17 χρόνια στα grid της F1, με απολογισμό δύο πρωταθλήματα, 32 νίκες, 97 βάθρα, 22 pole positions και 23 ταχύτερους γύρους. H καριέρα του μεγάλη.
 
Το 2005 είναι αυτός που έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Ferrari και του μεγάλου Michael Schumacher κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη χρονιά καταφέρνει να πάρει ένα ακόμη, δείχνοντας ότι ο πρώτος τίτλος δεν ήταν πυροτέχνημα. Ακολουθεί η μεταγραφή του στην McLaren, όπου βρίσκει τον rookie τότε Lewis Hamilton. Η σχέση του με τον Bρετανό δεν εξελίχθηκε καλά, ενώ ο Alonso πριν τελειώσει η χρονιά τσακώθηκε και με τον Ron Dennis, τότε επικεφαλής της McLaren-Mercedes. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς δεν καταφέρνει να πάρει τον τίτλο και οι δύο επόμενες χρονιές τον βρίσκουν πίσω στην Renault, σε ένα μονοθέσιο όμως περιορισμένων δυνατοτήτων.

 
Η μεγάλη ευκαιρία έρχεται ξανά το 2010 όταν παίρνει μεταγραφή για την Ferrari και παραμένει μαζί της για πέντε συνεχόμενα χρόνια, χωρίς και πάλι να πάρει κάποιον τίτλο, αφού η Scuderia δεν μπορεί να του δώσει σταθερά ικανό μονοθέσιο. Ο Alonso δεν αργεί να πάρει την απόφαση να φύγει από την Ferrari και να μεταγραφεί πίσω στην McLaren. H κίνηση του αυτή αποδείχτηκε καταστροφική, αφού η βρετανική ομάδα αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν μπορεί να δώσει στον Ισπανό ανταγωνιστικό μονοθέσιο για άλλη μια φορά. Παρά ταύτα ο Alonso, έστω και πίσω από το τιμόνι ενός περιορισμένων δυνατοτήτων μονοθεσίου, συνέχιζε να χαίρει της εκτίμησης όλων των υπόλοιπων οδηγών για το ταλέντο του και τις οδηγικές του ικανότητες και αυτό φάνηκε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.

Ο Lewis Hamilton έχει μόλις πάρει την 11η νίκη του φέτος, δίπλα του έρχεται να τον συγχαρεί ο μεγάλος του αντίπαλος Sebastian Vettel , με τους δυο τους να συνεχίζουν να χαιρετούν την κερκίδα. Λίγο αργότερα, περνάει από το σημείο ο Fernando Alonso, με τους Hamilton και Vettel (συνεννοημένα ή όχι λίγη σημασία έχει) να βάζουν στην μέση τον μεγάλο Ισπανό και να τον συνοδεύουν μέχρι το κέντρο της τελικής ευθείας της πίστας, όπου αρχίζουν τα donuts. Οι τρεις οδηγοί προσέφεραν έτσι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία της F1. Δείτε τα βίντεο.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN