Hamilton: «Ο Vettel δεν τήρησε τους κανόνες».

Hamilton: «Ο Vettel δεν τήρησε τους κανόνες»

3.931 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2018)

Τους κανόνες που υπάρχουν στη Forluma 1, όταν αποχωρεί από την πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν τήρησε ο Sebastian Vettel, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Lewis Hamilton.

Με τον Sebastian Vettel τα έχει βάλει ο νικητής του Grand Prix του Μπακού, Lewis Hamilton, κατηγορώντας τον πως κατά τη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα κατά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα όποτε χρειάστηκε, δεν τήρησε τον κανονισμό για τη σωστή επανεκκίνηση, εκφράζοντας αμέσως τη δυσαρέσκειά του μιλώντας αρχικά στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Ωστόσο ο Βρετανός δεν έμεινε μόνο σε αυτό αλλά για τη δυσαρέσκειά του αυτή θέλησε να ενημερώσει τον επικεφαλής του αγώνα Charlie Whiting.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε: «Οι κανόνες όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχωρήσει δεν επιτρέπουν στον προπορευόμενο να επιταχύνει, να σταματά και να εξακολουθεί να κάνει το ίδιο», δήλωσε αρχικά ο Hamilton και συνέχισε.
«Δεν επιτρέπεται να πατάς γκάζι και μετά να φρενάρεις. Δεν είναι νόμιμο να ξεγελάς τον οδηγό που είναι πίσω σου. Μπορείς να ελίσσεσαι αλλά όχι να επιβραδύνεις και να ξεκινάς. Κάθε επανεκκίνηση που έκανα πέρυσι, ποτέ μου δεν έκανα αυτό το πράγμα. Στην Αυστραλία ο Sebastian επιτάχυνε και μόλις έφτασα πίσω του φρέναρε, ενώ σήμερα το έκανε αυτό τέσσερις φορές. Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω με τον Τσάρλι, γιατί δεν το καταλαβαίνω. Από όσο γνωρίζω μετέφερε το συμβάν στους αγωνοδίκες και δεν έκαναν τίποτα».
 
Από τη μεριά του ο Whiting τόνισε πως ο Vettel δεν έκανε κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο υποστηρίζοντας πως έλεγξε πολύ καλά τη συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς υπόκειται στον οδηγό που προπορεύεται το πότε θα αποφασίσει να ξεκινήσουν τα μονοθέσια.     

VW LEASEPRO
RENAULT