• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ένα μοντέλο στα μέτρα του Golf, αποκλειστικά ηλεκτρικό, που η VW θέλει να πιστεύει πως θα γίνει το νέο ορόσημο της αυτοκίνησης.

Ηλεκτρικό Golf στην τιμή του ντίζελ

Διαβάστηκε από 17566 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2019
 

Με 500 χιλιόμετρα αυτονομία και τιμή όσο ένα ντίζελ. Πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά τα στοιχεία για τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Golf;

500 χιλιόμετρα αυτονομία και τιμή όσο ένα ντίζελ. Πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά τα στοιχεία για τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Golf;

Το Golf φυσικά δεν θα αντικατασταθεί αμέσως από το ερχόμενο μικρομεσαίο ηλεκτρικό της VW. Τα μοντέλα θα τρέχουν παράλληλα τουλάχιστον μέχρι το 2028, οπότε και η VW, μιλώντας για τη νέα γκάμα της, αναφέρεται στο πρωτότυπο ID που πιθανώς θα λανσαριστεί ως Neo το επόμενο φθινόπωρο.

Πρόκειται για ένα μοντέλο στα μέτρα του Golf, αποκλειστικά ηλεκτρικό, που η VW θέλει να πιστεύει πως θα γίνει το νέο ορόσημο της αυτοκίνησης. Γι αυτό και θέλει να πετύχει τρεις βασικούς στόχους.

Πρώτα, θέλει να προσφέρει καλή αυτονομία. Η VW έχει κάνει λόγο για έως και 550 χιλιόμετρα αυτονομία, και μάλιστα μετρημένα με το νέο σύστημα μετρήσεων WLTP. Μιλάμε δηλαδή για πραγματική αυτονομία 550 χλμ. Η λέξη «έως», φυσικά προδίδει το ότι μιλάμε για το ανώτατο όριο, πιθανότατα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ η VW έχει πει ήδη ότι θα υπάρχει και έκδοση με μικρότερη μπαταρία (και χαμηλότερη τιμή) και αυτονομία έως 330 χιλιόμετρα. Μιλάμε για μπαταρίες 111 και 48 kWh για τα 550 και 330 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Δεύτερο, η VW θέλει ταχεία φόρτιση. Το νέο μοντέλο θα φορτίζει μέχρι και το 80% (440 χλμ αυτονομία) από άδειο σε μόλις 30 λεπτά, αρκεί να υπάρχει υποδομή (ειδική πρίζα 125kW), ενώ στο σπίτι θα φορτίζει από δίκτυο 11kW, που σημαίνει ολονύχτια φόρτιση για το 100%.

Το τρίτο, είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Η τιμή. Με τα ηλεκτρικά μοντέλα να βρίσκονται πάνω από το φράγμα των 40.000 ευρώ σήμερα, το ID ή Neo, η VW λέει ότι «θα κοστίζει όσο ένα σημερινό Golf diesel». Κάτι που ακούγεται πολύ ενθαρρυντικό. Σε ποιο Golf ντίζελ όμως αναφέρεται;

Στη Γερμανία, όπου αναφερόταν η VW, ένα Golf ντίζελ, αναλόγως κινητήρα και εξοπλισμού, ξεκινάει από 23.000 ευρώ, και φτάνει ή και ξεπερνάει (με πλούσιο εξοπλισμό) τις 36.000. Στην Ελλάδα, ένα 1,6 TDI πάει από 22.000 ευρώ, ενώ στο άλλο άκρο, το GTD ξεκινάει από τα 34.700. Το ηλεκτρικό e-Golf έχει σήμερα 38.800. Αν το ID βρίσκεται στο άνω άκρο αυτών των τιμών, εμφανώς δεν υπάρχει καμία είδηση άξια λόγου, αφού θα είναι, όπως και τώρα, ακριβό για μικρομεσαίο.

Αν όμως το ID με τη μικρή μπαταρία μπορεί να κατέβει στα 22.000, όσο και η βασική ντίζελ έκδοση σήμερα, και ας είναι γυμνή από εξοπλισμό, τότε το πράγμα αλλάζει.

Πόσο πιθανό είναι όμως να είναι τα νούμερα τόσο καλά; Και πόσο πιθανό είναι να μην του περάσει το ελληνικό δημόσιο και ένα φορολογικό κουστούμι που θα ανεβάσει την τιμή περισσότερο; Και η τιμή του φορτιστή στο σπίτι; Δεν θα είναι και αυτό κανένα 1000-2000 ευρώ; Εσείς τι λέτε; Μήπως είναι όλα πολύ καλά για να είναι αληθινά;

Tags: VOLKSWAGEN
 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια

6 έξυπνα tips στην αγορά ελαστικών (+vid)

Προστατεύει ο συναγερμός το αυτοκίνητο;

Στο κλέβουν με ένα laptop!(vid)

Τι προσέχεις στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

Η κίνηση στους δρόμους

Πού να πας το μεγαλύτερο σ/κ του χρόνου!

Πιστός με αιτία;

Η μάχη της βασικής: Polo vs i20

Δοκιμή: DS 7 Crossback

Αποκλειστικό: Η νέα Skoda Octavia

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

«Ηλέκτρισε» το Α6 η Audi

Ξέρεις τι είναι η ισχύς;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »