• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Kuga είναι το πιο φορτωμένο σχεδιαστικά και εργονομικά, αλλά έχει καλή κατασκευή.

Αψεγάδιαστο φινίρισμα και ανάλογη συναρμογή χαρακτηρίζουν την καμπίνα του νέου Toyota RAV4. Hi-tech η οθόνη αφής.

Προσεγμένη ποιότητα και μοντέρνες τεχνολογίες στην καμπίνα του Nissan X-Trail.

Μοντέρνα σχεδίαση και ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα συναντάμε στην καμπίνα του Honda CR-V.

Εσωτερικά: Η ποιότητα και το φινίρισμα των Toyota και Honda ξεχωρίζουν

43.355 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2015

Στο ταμπλό του Kuga ξεχωρίζει η κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί στάνταρ σύστημα infotainment τεχνολογίας SYNC, με φωνητική λειτουργία και δυνατότητα για σύνδεση με smartphones. Πάντως, τα μικρά και πολλά κουμπιά της κεντρικής κονσόλας θέλουν κάποια εξοικείωση. Ποιοτικά, ξενίζει η ποικιλία σε ποιότητα πλαστικών. Η συναρμογή πάντως είναι καλή. 
 Στο νέο RAV4 τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα, ενώ η σχεδίαση έχει αποκτήσει χαρακτήρα. Αλλάζοντας τελείως προσανατολισμό, το νέο εσωτερικό είναι γωνιώδες, χωρισμένο σε δύο επίπεδα. Ο πίνακας οργάνων έχει αυστηρή σχεδίαση, ενώ στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει το νέο σύστημα infotainment Toyota Touch. Η ποιότητα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. 
 Οθόνη αφής συναντάμε και στο Nissan X-Trail, η καμπίνα του οποίου είναι  σαφέστατα εμπνευσμένη από αυτή του Qashqai, τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε ποιότητα. Με εξαίρεση το κάτω μέρος του ταμπλό μπροστά από τον οδηγό συναντάμε μαλακό αφρώδες πλαστικό. Η συναρμογή και το φινίρισμα κάλλιστα θα μπορούσαν να ανήκουν σε γερμανική κατασκευή. Υπάρχουν κάποια δυσπρόσιτα κουμπιά, αλλά σε γενικές γραμμές η εργονομία δεν προβληματίζει. Ποιοτικό και υπερπρακτικό είναι το εσωτερικό του Honda CR-V με τον χαρακτηριστικό τρισδιάστατο σχεδιασμό. Στο μεσαίο τμήμα του ταμπλό συναντάμε μαλακό πλαστικό. Εργονομικά, μόνο ο υπολογιστής ταξιδίου προβληματίζει κάπως, όντας αδικαιολόγητα περίπλοκος στο χειρισμό του με τα μπουτόν, που υπάρχουν πάνω στο τιμόνι. Αριστερά ξεχωρίζει ο πράσινος διακόπτης «ECON» για οικονομική λειτουργία.