2 φωτογραφίες »

Hyundai Kona & Nissan Juke εναντίον του best seller VW T-Roc

50.301 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2020)

Τα Hyundai Kona, Nissan Juke και VW T-Roc είναι 3 από τα πιο ικανά και σύγχρονα B-SUV της αγοράς που ξεχωρίζουν σε πολλά επίπεδα. Τα συγκρίνουμε στις βασικές τους εκδόσεις.


Στη μάχη που μαίνεται με ιδιαίτερη ένταση στα B-SUV, βρίσκονται αντιμέτωπα 3 μοντέλα με φρέσκο και ξεχωριστό χαρακτήρα, ικανά να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον του κοινού της κατηγορίας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Το best seller της κατηγορίας, το T-Roc βρίσκεται έτσι αντιμέτωπο με το πολύ ικανό Hyundai Kona και το ξεχωριστό Nissan Juke που ανεβάζει συνεχώς το μερίδιό του στην αγορά. Είναι προφανές από την τριάδα αυτή, πως πρόκειται για 3 ιδιαίτερα ξεχωριστά μοντέλα με έντονα νεανικό χαρακτήρα, κάτι που αποζητά το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Ας δούμε πως είναι το καθένα όμως ξεχωριστά σε κάθε τομέα.

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το Juke για τον δυναμισμό του
Το νεανικό στυλ και ο χαρακτήρας είναι το Α και το Ω στη σχεδίαση των μοντέλων αυτής της κατηγορίας. Αυτό φαίνεται όχι μόνο μέσα από τα τρία μοντέλα της δοκιμής μας αλλά και γενικότερα. Στην περίπτωσή μας έχουμε τρία ιδιαίτερα στυλάτα μοντέλα λοιπόν που το καθένα προβάλλει το δικό του χαρακτήρα συνολικά και που υπερτονίζεται από τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν.

Το Hyundai Kona τραβάει το μάτι με την εκκεντρική εμφάνιση του 4.165 χλστ. αμαξώματός του, το οποίο διαθέτει ανάλαφρο στυλ και προβάλει έντονο δυναμισμό κυρίως μέσω του εμπρόσθιου μέρους. Εκεί, βασικό σχεδιαστικό στοιχείο αποτελούν τα ανεξάρτητα φωτιστικά σώματα, ενώ συνολικά το Kona παρουσιάζει ένα επιθετικό και καλαίσθητο αισθητικό προφίλ. 

Το 4.210 χλστ. μήκους Nissan Juke συνδυάζει τις ιδιαίτερα έντονες ακμές με τις καμπύλες και έχει κουπέ αισθητική στο πίσω μέρος κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Το εμπρός τμήμα χαρακτηρίζεται από το μυώδες καπό και τα όμορφα και ξεχωριστά LED φωτιστικά σώματα ως συνέχεια της εντυπωσιακής μάσκας V-Motion. Οι λεπτομέρειες της σχεδίασης του Juke διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και έντονα δυναμικό προφίλ.

Από την άλλη το μήκους 4.234 χλστ. αμάξωμα του Volkswagen T-Roc προβάλλει και αυτό εντυπωσιακά και ξεχωριστά στοιχεία εμφάνισης βασιζόμενο σε πιο τετραγωνισμένα μοτίβα που συνδυάζουν τον δυναμισμό με μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα. Γενικότερα μπορεί να μην διαθέτει τις ξεχωριστές λεπτομέρειες των άλλων, συνολικά όμως καταφέρνει και δείχνει πιο επιβλητικό αισθητικά. 

Value for money: Ξεχωρίζει το Hyundai Kona
To Hyundai Kona είναι το φθηνότερο μοντέλο εκ των τριών στη βασική τους έκδοση με 3.460 ευρώ από το ακριβότερο VW T-Roc και κατά 910 ευρώ από το Juke. Αν και ο εξοπλισμός είναι καλύτερος συγκριτικά στο 
T-Roc, το Kona υπερέχει στο Value for money προσφέροντας και 5ετή εγγύηση ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.. Επιπλέον κάποια στοιχεία που λείπουν από το Kona στη βασική έκδοση μπορεί να τα βρει κανείς στην αμέσως επόμενη εξοπλιστικά έκδοση (Premium) που και πάλι είναι αρκετά φθηνότερη (από 17.750 ευρώ).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

FORD SPRING OFFERS
RENAULT