Μοιάζει με το i20 αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά παρατηρείς αλλαγές στον προφυλακτήρα και τα περιμετρικά προστατευτικά.

Το προφίλ του i20 Active είναι πολύ σχεδόν ίδιο με αυτό της συμβατικής έκδοσης. Παρατηρήστε την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το εσωτερικό έχει μεταφερθεί αυτούσιο από το i20, έχει όμως νέους χρωματικούς συνδυασμούς .

Δυναμικό το πίσω μέρος χάρη στην αεροτομή οροφής και την ποδιά στον προφυλακτήρα.

Hyundai i20 Active

10.404 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/3/2015

Η Hyundai προσθέτει ένα νέο μέλος στην οικογένεια του i20 το οποίο είναι πιο… ζωηρό και ονομάζεται Active.

 
Το Hyundai i20 Active όπως είναι προφανές και από την ονομασία του βασίζεται στο ομόνυμο μοντέλο της κορεάτικης μάρκας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συγκεκριμένη έκδοση αφορά την αγορά της Ινδίας αν και η δημοτικότητα τέτοιων μοντέλων στην Ευρώπη κάνει πολύ πιθανή την απόβασή του επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Οι διαφορές του σε σχέση με τη συμβατική έκδοση του i20 εντοπίζονται στα περιμετρικά πλαστικά προστατευτικά χαμηλά στο αμάξωμα, καθώς και τις μεταλλικές ποδιές σε εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Αλλαγές που επέφεραν και μικρές αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του μοντέλου, καθώς μήκος, πλάτος και ύψος είναι αυξημένα κατά 10, 26 και 50 χιλ. αντίστοιχα. Αυξημένη είναι και η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος κατά 20 χιλ. φτάνοντας πλέον τα 190 χιλ.

Κατά τα λοιπά το i20 Active δεν έχει άλλες διαφορές, καθώς τόσο το εσωτερικό του όσο και τα μηχανικά του μέρη προέρχονται αυτούσια από την απλή έκδοση, ενώ παραμένει προσθιοκίνητο. Και σε αυτή την περίπτωση συναντάμε 4 γνωστούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Στην περίπτωση των βενζινοκινητήρων, θα δούμε τον 4κύλινδρο αλουμινένιο 1,25 λτ. Kappa κινητήρα με 75 και 84 ίππους και στην κορυφή τον βελτιωμένο 1.400άρη Kappa κινητήρας των 100 ίππων. Η γκάμα συμπληρώνεται από τους πετρελαιοκινητήρες Euro6, χωρητικότητας 1,1 και 1,4 λτ. με 75 και 90 ίππους.