• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Vision E βασίζεται πάνω στη νέα MEB πλατφόρμα του VW Group και το μοντέλο παραγωγής του φημολογείται ότι θα έχει την ονομασία «Aratan».

Το πρωτότυπο Skoda Vision E έχει σαφείς επιρροές από το Kodiaq, ενώ φέρει κεκλιμένη οροφή και κοφτό πίσω μέρος.

Όσον αφορά τις διαστάσεις του πρωτότυπου μοντέλου, είναι λίγο μικρότερο, αλλά συνάμα πιο πλατύ από το άρτι αφιχθέν Skoda Kodiaq.

Ιδού το Skoda Kodiaq Coupe

Διαβάστηκε από 4332 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/3/2017

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα επίσημα σκίτσα από το νέο πρωτότυπο της Skoda, που λέγεται πως θα αποτελέσει την κουπέ εκδοχή του Kodiaq.

 
Λίγες μέρες μετά την εμφάνιση μιας teaser εικόνας από το μοντέλο που χαρακτηρίστηκε ως Kodiaq Coupe, ήρθαν και επίσημα στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα από το πρωτότυπο Vision E, το οποίο θα λανσαριστεί στην επερχόμενη έκθεση της Σανγκάης.

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στη νέα MEB πλατφόρμα του Volkswagen Group και το μοντέλο παραγωγής του, που φημολογείται ότι θα έχει την ονομασία «Aratan» αναμένεται να αποτελέσει τον πιο προσιτό, για το καταναλωτικό κοινό, ανταγωνιστή του Tesla Model X.

Όσον αφορά τις διαστάσεις του πρωτότυπου μοντέλου, είναι λίγο μικρότερο, αλλά συνάμα πιο πλατύ από το άρτι αφιχθέν Skoda Kodiaq. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του είναι 4.640 χλστ. και το πλάτος του 1.920 χλστ., ενώ η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα. Η εταιρεία υπόσχεται 7% μεγαλύτερους χώρους για τα γόνατα των επιβατών στο πρωτότυπο, σε σχέση με το νέο Octavia, ενώ θεωρείται πιο πιθανό το μοντέλο παραγωγής να είναι πενταθέσιο.
 

Περνώντας στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Skoda λέγεται πως έχουν δημιουργήσει νέα αρχιτεκτονική, με μια οθόνη αφής 12 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Πέραν αυτού, το διάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών της φίρμας υπόσχεται πλήρη ευκολία κινήσεων στον οδηγό, προκειμένου να χειρίζεται όλα όσα χρειάζεται χωρίς να μετακινεί τα χέρια του από αυτό.

Σε ότι έχει να κάνει με την κινητήριο δύναμη του επερχόμενου μοντέλου, το Vision E θα εξοπλιστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες -ένας σε κάθε άξονα- με συνολική απόδοση 300+ ίππων. Κάτι που σημαίνει πως το Vision E θα είναι εξ ορισμού τετρακίνητο. Παράλληλα, σε μεταγενέστερο στάδιο το Aratan θα γίνει το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο παραγωγής της φίρμας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει μετά από δύο χρόνια.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως με δηλώσεις του ο CEO της Skoda, κ. Bernhard Maier, υποσχέθηκε το λανσάρισμα τεσσάρων νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2025, ενώ αποκάλυψε πως μέσα στο 2019 θα δούμε και plug-in υβριδική έκδοση του νέου Skoda Superb.