Η Porsche είναι μια από τις εταιρείες που λέγεται πως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα από το 2021.

Kαι η Porsche στην F1;

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2018)

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την πιθανότητα να μπει η Porsche στην F1. Με ποιο τρόπο όμως; Τι λέει ο Toto Wolff;

To ενδεχόμενο να μπει η Porsche στη F1 σχολίασε ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας της Μercedes στo κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά από την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.

Η Porsche είναι μια από τις εταιρείες που λέγεται πως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα από το 2021, ωστόσο πριν γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους κανόνες σχετικά με τα μοτέρ. Από την πλευρά του, ο Τοto Wolff δήλωσε: «Όσο περισσότερο παλεύουμε, τόσο το απολαμβάνουμε. Η Porsche ίσως ενδιαφέρεται αλλά κοιτώντας την κατάσταση, δεν φαίνεται πως ακριβώς θα γίνει αυτό. » H Porsche από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιστρέψει με δική της ομάδα αλλά θα συνεργαστεί με κάποια από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες, είτε ως προμηθευτής κινητήρων είτε ως σπόνσορας.
 
Οι συζητήσεις για τις αλλαγές που θα λάβουν χώρα από το 2021 συνεχίζονται με κάποιες ομάδες να επιθυμούν την «απλοποίηση» των κινητήρων και άλλες να προτιμούν την παρούσα κατάσταση με τους πολύπλοκους και πολύ εξελιγμένους υβριδικούς κινητήρες.

Ο Τοto Wolff δήλωσε σχετικά: « Για μας, είναι σημαντικό να παραμείνει το στοιχείο της τεχνολογίας στο θέμα της αποδοτικότητας. Το «η αποδοτικότητα σημαίνει επιδόσεις» είναι σημαντικό για ολόκληρο τον κόσμο όταν αυτός στρέφεται προς την «πράσινη» ενέργεια και τον ηλεκτρισμό. Δεν γίνεται εμείς λόγω νοσταλγίας να πάμε 20 χρόνια πίσω. Δεν είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Πρέπει να μείνουμε στον στόχο για καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα.»
 

Toyota
test center