Aυτή του η πράξη αποτελεί παράβαση του κανονισμού 22.5.

Καμία κύρωση δεν αντιμετωπίζει ο Vettel

6.363 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2017)

Η κίνηση του Γερμανού να μην αφήσει το τιμόνι στο μονοθέσιο του μετά την σύγκρουση με τον Stroll μπορεί να προξένησε συζητήσεις αλλά ποτέ δεν εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες. Γιατί έγινε αυτό;

Φθηνά φαίνεται ότι την γλίτωσε ο Sebastian Vettel για την κίνηση του να πάρει μάζι το τιμόνι της Ferrari μετά το συμβάν με τη σύγκρουση του με τον Stroll στο τέλος του Grand Prix της Μαλαισίας.

Ο Γερμανός μετά την σύγκρουση άφησε αρχικά το τιμόνι στο μονοθέσιο όπως προβλέπουν οι κανονισμοί αλλά έπειτα γύρισε και το πήρε μαζί του για να «επιβιβαστεί» στο μονοθέσιο του Werlein που τον περίμενε για να τον πάει στα pits.
 
Aυτή του η πράξη αποτελεί παράβαση του κανονισμού 22.5 που αναφέρει« κάθε οδηγός που εγκαταλείπει το μονοθέσιο πρέπει να το αφήνει σε νεκρά, με το ERS κλειστό και με το τιμόνι στη θέση του». Αν και οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν ανάμεσα στον Vettel και τον Stroll, δεν έψαξαν γιατί ο Vettel πήρε το τιμόνι από το μονοθέσιο. Ο αγωνοδίκης Garry Connely δήλωσε: «Δεν το κοιτάξαμε, δεν αναφέρθηκε σε μας, άρα δεν το κοιτάξαμε»

Ο τελευταίος οδηγός που είχε κάνει κάτι παρόμοιο ήταν ο Pastor Maldonado κατά το GP του Καναδά το 2014.

AUTOFIT PASXA
4green