Καύσιμα: Σκέψεις για μείωση του φόρου και πλαφόν στη λιανική

Καύσιμα: Σκέψεις για μείωση του φόρου και πλαφόν στη λιανική

6.341 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2022)

Οι τιμές στα καύσιμα φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου γεγονός που διατηρεί στο τραπέζι τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για να υπάρξει άμεσα μείωση της τιμής, όπως και τον ορισμό πλαφόν στην τιμή πώλησης.

Ολοένα και αυξάνονται οι τιμές στα καύσιμα

Η τιμής της βενζίνης έχει «σκαρφαλώσει» πάνω από τα 2,21 ευρώ πανελλαδικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι θέμα χρόνου να φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Σε αυτό αναμένεται να συντελέσει και η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ, η οποία  αυξάνει ακόμα περισσότερο την τιμή της βενζίνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σκέφτεται μείωση στον ΕΦΚ και πλαφόν στην τιμή

Έτσι οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης καλούνται να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που θα συνεχίσει να ταλανίζει την Ελλάδα. Σύμφωνα με αναφορές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διατηρεί στο τραπέζι την σκέψη για μείωση (έστω και προσωρινή) στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), προκειμένου η μείωση να φανεί κατευθείαν στις τιμές των πρατηρίων. Ταυτόχρονα φαίνεται πως παραμένει, αλλά ως ύστατη λύση και ο ορισμός πλαφόν στην τιμή πώλησης της λιανικής. Στον αντίποδα όλα δείχνουν πως δύσκολα θα υπάρξει νέο Fuel Pass, καθώς αποτέλεσε απλώς ένα επίδομα, όντας φυσικά ανίκανο να συμβάλει στη μείωση της τιμής των καυσίμων.

Στο τέλος Ιουνίου η επανεκτίμηση

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα λάβουν χώρα αυτές οι κινήσεις, λέγεται πως η πρώτη επανεκτίμηση των δεδομένων θα γίνει προς το τέλος του Ιουνίου, έτσι ώστε αρχές Ιουλίου να έχουν παρθεί αποφάσεις. Σε αυτές σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό, τα οποία θα καθορίσουν ένα μέρος του οικονομικού μεγέθους των μέτρων που θα αποφασιστούν.   

Ψάχνεται για τις τιμές στα καύσιμα η Κυβέρνηση!
-Μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης παραμένει στο τραπέζι.
-Σκέψεις για πλαφόν στην τιμή της λιανικής.
-Δεν φαίνεται να προωθείται νέο Fuel Pass.
-Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις.
Ποια θεωρείτε πως είναι η πιο σωστή απόφαση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center