Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Keraboss Super K: Το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Keraboss Super K: Το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό αυτοκίνητο!

6.961 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2022)

Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο το οποίο είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος είναι γεγονός. Ο λόγος για το Keraboss Super K.

Εγκρίθηκε από το κράτος το Keraboss Super K

Το εγχείρημα της ελληνικής εταιρείας, Keraboss Cars Manufacturing για να κατασκευάσει ένα εγχώριο αυτοκίνητο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το όνομα του είναι Keraboss Super K, το οποίο μάλιστα έγινε το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο από το ελληνικό κράτος, ενώ με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής έλαβε και τις απαραίτητες πινακίδες κυκλοφορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα βήματα για την έγκριση και τις πινακίδες

Αναφορικά με τα στάδια που πέρασαν, μέχρι να έλθει η ώρα της κυκλοφορίας για το πρώτο αυτοκίνητο ελληνικής κατασκευής, στη σημερινή παρουσίαση στην Γενική Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη αναφέρονται τα εξής. 

  • Το 2008 ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την κατασκευή, των πλήρως λειτουργικών πρωτοτύπων οχημάτων.
  • Το 2014 εκδόθηκε το ΦΕΚ του υπουργείου Μεταφορών για την κατασκευή, με την υπογραφή του υφυπουργού κυρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου.
  • Το 2014 επίσης αιτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, για κατάλληλη νομοθετική - φορολογική ρύθμιση για τα οχήματα, ώστε να μπορεί να εκδώσει το υπουργείο Μεταφορών τις πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Αυτό το αίτημα από το 2014, ολοκληρώθηκε στις 23/09/2021, με την δημοσίευση των κατάλληλων διατάξεων και στις 31/12/2021, με την έκδοση της απόφασης του υπουργείου οικονομικών. Τέλος η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τις πινακίδες το 2022.

Με 1.000άρι μοτέρ και 72 ίππους

Το Keraboss Super K πρόκειται για ένα off-road αυτοκίνητο που αναφέρεται ως όχημα Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής), όντας δηλαδή σε μια ειδική κατηγορία οχημάτων που δεν αφορά μοντέλα μαζικής παραγωγής. Το μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων, ενώ έχει μήκος 3.375 χλστ, πλάτος 1.560 χλστ. και ύψος 1.590 χλστ. και είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας. Εξοπλίζεται από κινητήρα 1.000 κυβικών εκατοστών απόδοσης 72 ίππων.