• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το τσιγάρο μπορεί να αποτελέσει αιτία απώλειας του ελέγχου.

Επικίνδυνες συνήθειες

9.035 Επισκέψεις στο άρθρο (2/8/2021)

Επανειλημμένως έχουμε τονίσει αρκετούς παράγοντες από αυτούς που επηρεάζουν αρνητικά την οδήγηση, όπως την κατανάλωση αλκοόλ ή τη χρήση του κινητού. Υπάρχουν, όμως, και κάποια πράγματα, που όλοι μας κάνουμε καθημερινά και μπορούν εξίσου εύκολα να μας κοστίσουν ακριβά.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Πολύ δυνατή μουσική: Όσο και αν κάτι τέτοιο φαντάζει υπερβολικό, όταν ακούμε μουσική πολύ δυνατά στο αυτοκίνητο, «καταργείται» ουσιαστικά μία από τις βασικές μας αισθήσεις, αυτή της ακοής. Έτσι, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε πιθανά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν, όπως ένας θόρυβος από το αυτοκίνητο, που μπορεί να είναι μηχανικό πρόβλημα, ή η ειδοποίηση που προέρχεται από την κόρνα άλλου αυτοκινήτου.

Το κάπνισμα: Το κάπνισμα είναι μια «μηχανική», καθημερινή συνήθεια για πολλούς από εμάς. Όταν, όμως, είμαστε στο αυτοκίνητο, δεν είναι μικρές οι πιθανότητες, το τσιγάρο να αποτελέσει αιτία απώλειας του ελέγχου. Μπορεί, για παράδειγμα, να μας πέσει από το χέρι ή να κάνουμε απότομη κίνηση, στην προσπάθεια να τινάξουμε τη στάχτη. Επιπλέον, όπως φαίνεται, η παιδεία μας υστερεί σε πολλά πράγματα, γι αυτό και ρυπαίνουμε το περιβάλλον, πετώντας τη γόπα έξω από το παράθυρο. Όπως και να έχει, θα είμαστε περισσότερο ασφαλείς, αν δεν καπνίζουμε στο αυτοκίνητο.

Υψηλή θερμοκρασία: Τους χειμερινούς μήνες η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι κρύα. Έτσι, καταφεύγουμε στη χρήση του καλοριφέρ, λεπτομέρεια που χρειάζεται προσοχή. Πρέπει πάντα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία στην καμπίνα, ώστε να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Σε διαφορετική περίπτωση, η ζέστη μπορεί να κουράσει γρήγορα τον εγκέφαλο και τα μάτια, ενώ προκαλεί και έντονη υπνηλία.

Κακός συνεπιβάτης: Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται μαζί μας στο αυτοκίνητο, πρέπει πάντα να ελέγχουμε τα νεύρα μας και να οδηγούμε το ίδιο ήρεμα. Δεν είναι λίγες οι φορές, που προκλήθηκαν ατυχήματα, επειδή κάποιος συνεπιβάτης εκνεύρισε τον οδηγό.

Προηγούμενη

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »