• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του παρκαρίσματος θα πρέπει νε ελέγξετε πολύ καλά τον περιβάλλοντα χώρο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του παρκαρίσματος θα πρέπει νε ελέγξετε πολύ καλά τον περιβάλλοντα χώρο.

Αφού ελέγξεις & πάρκαρε με 5 κινήσεις

63.929 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2021)


Με 5 απλές κινήσεις μπορείτε να παρκάρετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Με 5 απλές κινήσεις μπορείτε να παρκάρετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ελέγχουμε πριν παρκάρουμε

Αφού λοιπόν εντοπίσετε τη θέση και η στάθμευση είναι επιτρεπτή, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο γύρω και πίσω από το αυτοκίνητό σας. Ο κεντρικός καθρέφτης λοιπόν πρέπει να «κεντράρει» το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή, για να ελέγξετε πως υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για την προς τα πίσω κίνηση, ενώ μέσω των εξωτερικών καθρεφτών θα τσεκάρετε πως δεν περνάει από το πλαϊνό μέρος κάποια μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Φυσικά επειδή πολλές φορές οι καθρέπτες δεν καλύπτουν τη νεκρή γωνία, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του παρκαρίσματος να κάνετε και ένα οπτικό έλεγχο ιδίοις όμμασι.
 

Πάρκαρε με 5 κινήσεις

Το σημαντικότερο στοιχείο για ένα εύκολο παράλληλο παρκάρισμα είναι να γνωρίζετε τον όγκο του αυτοκινήτου σας, έτσι ώστε να μπορείτε να καταλάβετε αν χωράει σε μία ελεύθερη θέση. Αφού λοιπόν είστε βέβαιοι τότε η παρακάτω διαδικασία θα κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι. Σε πολλούς μάλιστα μπορεί να θυμίσει τις συμβουλές του δασκάλου οδήγησης όταν κάνατε μαθήματα.

Τα στάδια είναι ως εξής:
  • Σταματήστε παράλληλα σε απόσταση 40 εκ. από το αυτοκίνητο μπροστά από τη θέση που έχετε επιλέξει και υπολογίστε πως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να είναι περίπου 30 εκ. πιο πίσω από το πίσω άκρο του αυτοκινήτου δίπλα σας. 
  • Γυρίστε το τιμόνι, πάντα όσο βρίσκεστε σε στάση, αριστερά μέχρι να τερματίσει η διαδρομή του και βάλτε όπισθεν.
  • Σταματήστε την κίνηση όταν στη μέση του πίσω παρμπρίζ σας δείτε τη δεξιά γωνία του αυτοκινήτου που βρίσκεται πίσω σας.
  • Ισιώστε το τιμόνι και ελάτε πίσω μέχρι η μούρη σας να περάσει το μπροστά αυτοκίνητο.
  • Γυρίστε το τιμόνι και τέρμα δεξιά και κινηθείτε προς τα πίσω. Όταν φτάσετε παράλληλα προς το πεζοδρόμιο είστε έτοιμοι!
 

Μη το βάλεις όπου βρεις

Αφού βγείτε προσεκτικά ελέγχοντας για κάποια μοτοσικλέτα ή ποδήλατο που μπορεί να κινείται παράλληλα στο δρόμο και πριν εγκαταλείψετε το σημείο θα πρέπει να προσέξετε κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Αρχικά να μη κλείνετε ράμπα αναπήρων. Πέραν του ότι απαγορεύεται αυστηρά το παρκάρισμα, πάνω απ` όλα είναι θέμα σεβασμού. Αντίστοιχα θέμα σεβασμού είναι να μην παρκάρετε και πάνω σε πεζοδρόμια. Αλλωστε το λέει και η λέξη, είναι για τους πεζούς. Εκτός αυτού αν εφάπτεται μέρος του ελαστικού πάνω στο πεζοδρόμιο και το υπόλοιπο βρίσκεται στον αέρα ή αν προσπαθείτε να ανεβείτε πεζοδρόμιο, είναι πιθανό να δημιουργήσετε φθορά στο ελαστικό, αλλά και στη ζάντα σας. Τέλος προσέξτε να μην πατάτε κάποιο φρεάτιο, διότι εμποδίζεται η απορρόφηση του νερού. Παράλληλα είναι και επικίνδυνο για το αυτοκίνητό σας, καθώς κάποια από τα φρεάτια ενδέχεται να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος του αυτοκινήτου σας.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »