Ξήλωσαν πινακίδες από αστυνομικό & ιερέα στη ΛΕΑ

Ξήλωσαν πινακίδες από αστυνομικό & ιερέα στη ΛΕΑ

8.424 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2022)

Ένας ιερέας και ένας αστυνομικός δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο, το πρόστιμο των 200 ευρώ και την αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 2 μήνες, επειδή χρησιμοποιούσαν παράνομα τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Καθημερινοί οι έλεγχοι στον Κηφισό.

Σαφάρι της Τροχαίας για παραβάσεις στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης)

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και η οργανωμένη επιχείρηση της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα για την παράνομη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) από τους οδηγούς, ένα θέμα το οποίο ανέδειξε το autotriti.gr με μπαράζ δημοσιευμάτων τους προηγούμενους μήνες. Πλέον, τα μπλόκα στον Κηφισό είναι καθημερινό φαινόμενο, ειδικά στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ παράνομα.

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου του Alpha βρέθηκε στο σημείο που γινόταν το μπλόκο και κατέγραψε τις παραβάσεις που έγιναν, με τους δράστες να είναι μεταξύ άλλων ένας ιερέας, αλλά και ένας αστυνομικός, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογηθεί στην κάμερα λέγοντας: «Βιαζόμουν για το ΚΤΕΟ», όμως αυτό δεν έσωσε την κατάσταση και έχασε τις πινακίδες. Μάλιστα, κάποιοι «πονηροί» που μόλις έβλεπαν το μπλόκο έμπαιναν στην κανονική λωρίδα κυκλοφορίας, όπως μπορείτε να δείτε και στο video, δεν την γλίτωναν. Ο άνδρας της τροχαίας, σταματούσε την κυκλοφορία στην Εθνική, έβγαινε στην μέση του δρόμου και τους ζητούσε να κάνουν δεξιά, προκειμένου να ελεγχθούν.

Τα πρόστιμα για όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Διαβάστε ακόμη: Θέματα του autotriti.gr για τη ΛΕΑ

Κατ' οίκον θα έρχονται τα «ραβασάκια» για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Αποκλειστικό: Επιτέλους ξήλωσαν πινακίδες από οδηγούς της ΛΕΑ

Χιλιάδες Έλληνες «φωνάζουν»: STOP στην παράνομη χρήση της ΛΕΑ

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center