Υπενθυμίζεται ότι ο Massa πρόσφατα έγινε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ.

Massa: «Γεμίσαμε Verstappen»!

2.241 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2018)

Αντίθετος με το φαινόμενο των τελευταίων ετών που θέλει νεαρούς οδηγούς να «πηδούν» κατηγορίες για να φτάσουν στην F1 είναι ο Felipe Massa. Δείτε τι αναφέρει ο Βραζιλιάνος για τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ιδιαίτερα επικριτικός φάνηκε ο Felipe Massa απέναντι στο φαινόμενο των τελευταίων ετών που θέλει τους νεαρούς οδηγούς να «πηδούν» κατηγορίες ακόμα και αν δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ακολουθώντας το παράδειγμα του Verstappen. O νεαρός Ολλανδός έκανε ντεμπούτο στην F1 στα 17 του χρόνια, περνώντας μόνο μια σεζόν στην Formula 3, αφότου έφυγε από τα πρωταθλήματα καρτ.

O Felipe Massa δήλωσε: «Βλέπουμε ότι πολλοί οδηγοί θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πιστεύω πως πρέπει να προχωράς μόνο όταν είσαι έτοιμος, πρέπει να ανεβαίνεις κατηγορία όταν είσαι 100% έτοιμος στο θέμα της εμπειρίας. Στα καρτ βλέπουμε οδηγούς 14 και 15 ετών που ήδη σκέφτονται να οδηγήσουν κάποιο μονοθέσιο. Πρέπει να δείξουμε στους οδηγούς και στους πατέρες ότι πρέπει να υπάρχει η σωστή στιγμή. Ο Max Verstappen άλλαξε λίγο τα πιστεύω πολλών γονιών, επειδή ξεκίνησε στην F1 στα 17 του.»
Ο βετεράνος Βραζιλιάνος οδηγός σημείωσε τα οφέλη που μπορεί να έχει η σωστή πορεία του κάθε οδηγού λέγοντας: «Πρέπει να αλλάξεις κατηγορία όταν πρέπει γιατί τότε θα είσαι έτοιμος να νικήσεις αμέσως. Πρέπει να ανεβαίνεις κατηγορίες έτσι ώστε όταν φτάσεις στην F1 να είσαι αμέσως ανταγωνιστικός.»

Τέλος ο Μassa εξήρε την ομοιότητα των καρτ με την F1: «Όταν οδηγώ καρτ σου αφήνει σχεδόν την ίδια αίσθηση λόγω των συναισθημάτων που παράγονται, της ταχύτητας, των δυνάμεων G και του φρεναρίσματος.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Massa πρόσφατα έγινε πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ.

AUTOFIT PASXA
vw