Μπροστά ο Ogier, στο κατόπι του ο Neuville.

Μάχη Ogier-Neuville!

2.446 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2018)

Σε μονομαχία μεταξύ του Ogier και του Neuville φαίνεται πως εξελίσσεται το rally της Ιταλίας. Δείτε πως διαμορφώνεται η κατάταξη.

Ο Sebastien Ogier διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα 3.9 δευτερολέπτων στο ράλι Ιταλίας μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλο του για το πρωτάθλημα Thierry Neuville μετά και το τέλος της δεύτερης ημέρας.

Το προβάσισμα του Ogier έναντι του Neuville είχε μειωθεί ήδη σημαντικά ακόμα και πριν τα service του μεσημεριού, ενώ στις πρώτες ειδικές που έλαβαν χώρα το απόγευμα έχασε άλλα δύο κρίσιμα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ωστόσο, ο Neuville αντίμετώπισε κάποιο πρόβλημα που είχε σαν αποτελέσμα να ανοίξει ξανά η διαφορά, ο Βέλγος όμως κατόρθωσε και πάλι να την «μαζέψει» νικώντας στις δύο τελευταίες ειδικές και επιστρέφοντνας την διαφορά στα 2.9s.
 
Πίσω τους, οι teammates στην Τοyota Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi είχαν την δική τους μάχη, με τον πρώτο τελικά να καταφέρνει να βρεθεί στην τρίτη θέση με μόλις λίγα δεύτερα διαφορά.

Ο Hayden Paddon παραμένει πέμπτος συνολικά, 2,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mads Ostberg. Ο Paddon ρίσκαρε παίρνοντας μαζί του ένα ελαστικό λιγότερο από ό, τι ο Ostberg για να εξοικονομήσει βάρος, αλλά και επιλέγοντας να πάρει μαζί του μαλακά ελαστικά, ωστόσο και οι δύο αποφάσεις αυτές δεν φάνηκε πως του έδωσαν τελικά κάποιο ουσιώδες πlλεονέκτημα. Ο Craig Breen βρίσκεται στην 7η θέση πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον teammate του στην Citroen, Mads Ostberg. Ο Ott Tanak τελείωσε το Σάββατο στη 9η θέση παρά το πρόβλημα που είχε στο ελαστικό του που τον ανάγκασε να σταματήσει και να το αλλάξει.

Ο επικεφαλής της κατηγορίας WRC2 Jan Kopecky βρίσκεται στην 8η θέση στην γενική μπροστά από τον Martin Prokop στην 10η θέση.

Δείτε την κατάταξη: 
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 3h02m16.9s
2 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 3.9s
3 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 48.9s
4 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 54.2s
5 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Motorsport Hyundai 2m01.8s
6 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m03.9s
7 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3m13.6s
8 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport II Skoda 10m41.4s
9 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 12m27.4s
10 Martin Prokop, J.Tomanek MP-Sports Ford 13m02.1s

LEASING APRILIOS
skoda