3 φωτογραφίες »

Το τιμώμενο μοντέλο αυτή τη φορά ήταν η αγωνιστική M6A.

McLaren Elva προς τιμήν του παρελθόντος

1.608 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Η McLaren μέσω του ειδικού τμήματός MSO το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει βάλει σε πρώτο πλάνο την Elva και συνεχίζει να παρουσιάζει νέα μοντέλα. Το ίδιο έκανε και τώρα, τιμώντας το αγωνιστικό της παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.


Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή του παρελθόντος, στο τέλος του 2019 η McLaren παρουσίασε την Elva που ήρθε στη ζωή για να τιμήσει τα σπορ μοντέλα M1A, M1B και M1C  της δεκαετίας του 1960 που στηρίχθηκαν πάνω στα αγωνιστικά Group 7 της φίρμας. Πριν από λίγες ημέρες η μάρκα συνέχισε να αποδίδει τις τιμές της μέσω μίας νέας ειδικής έκδοσης που αναφέρονταν στο πρώτο αγωνιστικό M1A (1964) και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.
 
Το τιμώμενο μοντέλο αυτή τη φορά ήταν η αγωνιστική M6A που κατασκευάστηκε για τη σειρά αγώνων Challenge του 1967 που έλαβε χώρα σε Αμερική και Καναδά. Για την περίσταση το πορτοκαλί αμάξωμα έλαβε μια γκρι λωρίδα στο πλάι, αλλά και τον αριθμό 4 με τον οποίο αγωνίστηκε ο Bruce McLaren. Πίσω από τους μαύρους τροχούς των 10 ακτινών υπάρχουν πορτοκαλί δαγκάνες φρένων, ενώ η καμπίνα επωφελείται από «σκιώδη» σκούρα διακοσμητικά στο ταμπλό, τη κεντρική κονσόλα και τις πόρτες.
 
Θυμίζουμε πως η ισχύς της Elva πηγάζει από έναν V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων που αποδίδει 815 άλογα και 800 Νm ροπής σε συνεργασία με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που δίνει την δυνατότητα να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Τo roadster χρειάζεται επίσης μόλις 6,7 δευτερόλεπτα για το 0-200, κάτι που την κάνει πιο γρήγορη ακόμη και από την Senna.
 
Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 399 αυτοκίνητα με το καθένα από αυτά να τιμάται στα 1,69 εκατομμύρια δολάρια ή τα 1,53 εκατ. ευρώ περίπου. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020.

Toyota
moto